La Souris scooters waarom zou je een kopen?

Er zijn verschillende merken scooters. Naast de bekende merken als Vespa, Piaggio, Yamaha en Puch komen er steeds meer budget merken zoals La Souris scooters, AGM, VOM, Turbho en IVA. Zijn deze goedkope scooters net zo goed, of kun je beter kiezen voor een merkscooter? Dat vragen we aan een winkel die zowel merkscooters als budget scooters verkoopt.

Wat is een “retro scooter”?

Dat is een scooter die qua vormgeving veel lijkt op klassieke modellen zoals de eerste Vespa scooters. La Souris scooters, AGM en VOM zijn bekende retro scooters.

Waarom zijn La Souris scooters scooters zo goedkoop?

Deze budget scooters wordt in grote aantallen geproduceerd in China. Hoewel de merken verschillen is de techniek meestal gelijkwaardig. De onderdelen zijn wat goedkoper dan die van merkscooters en er wordt niet de nieuwste technologie toegepast. Er wordt ook veel kunststof gebruikt.

Dus de kwaliteit van deze scooters is niet goed?

Je kunt beter naar de prijs/kwaliteitsverhouding kijken. Een La Souris scooter vergelijken met een Vespa Primavera is appels met peren vergelijken. Je krijgt waar je voor betaalt, dat betekent niet dat een IVA scooter van minder dan duizend euro “slecht” is. Maar wel van mindere kwaliteit dan een Vespa die ruim twee maal zo duur is. Je moet realistische verwachtingen hebben.

Wat moet ik kiezen?

Dat hangt helemaal van jezelf af. In onze webshop verkopen we budget merken als Turbho en IVA maar ook “echte” merken als Vespa en Yamaha. Elk merk heeft een andere doelgroep. Sommige klanten kiezen voor een Piaggio. Dat is het moederbedrijf van Vespa, zij maken zelf ook eenvoudige budget scooters met een prijs die tussen heel goedkoop en heel luxe ligt.

Waar moet ik als klant verder op letten?

Je maakt de keuze voor een scooter op basis van kwaliteit, prijs, uiterlijk en service. Dat laatste wordt wel eens vergeten. Waar kun je terecht als de scooter niet werkt? Heb je garantie? Heeft de dealer verstand van scooters? Kan de dealer vervangende onderdelen leveren en is er ook een bezoekadres? Dat zijn allemaal relevante vragen die je ook moet stellen.

Wordt het een La Souris, IVA, AGM, Turbho, Piaggio of Vespa scooter? De keuze is aan jou, denk goed na voordat jij een scooter koopt.

Derck1986

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *