Is Ongediertebestrijding een Goede Manier Om Mollen te Verwijderen?

Over het algehele land zijn slachtoffers van tuinschade door mollen constant op zoek naar alternatieven, om de hoge kosten en lage slagingskansen van ongediertebestrijders die uw tuinen vrij willen maken van een mollenplaag. Het zoeken naar alternatieven loont zeker! Het is namelijk zo dat het bestrijden van mollen gepaard gaat met hoge kosten, en vaker dan je denkt, niet eens effectief is. Echter is het zo, omdat mensen niet bekend zijn met alternatieven voor het bestrijden van mollen, dat zij zelf op jacht gaan en zoeken naar krachtige en vaak gevaarlijke chemicaliën—alsof er een goed bewaard cocktail recept bestaat van soorten vergif om ze te helpen het aanhoudende probleem van mol-schade in hun tuin te beëindigen.

Te vaak gaat het dan lijken op het zoeken naar de Heilige Graal en is dan ook net zo productief.

Het trieste deel van het uitzoeken is dat het over het algemeen resulteert in een trial and error methode van het alsmaar toevoegen van allerlei chemicaliën in uw grond totdat dit resulteert in een vreselijke over vergiftiging van uw tuin. Ironisch genoeg kan dit juist het probleem met mollen verergeren in plaats van verbeteren.

Omdat chemicaliën juist enorm kunnen bijdragen (in plaats van het oplossen) van een mollenplaag, moet u goed overwegen of het misschien niet beter is om natuurlijke alternatieven te gebruiken. In deze tijd van organische producten en het groene bewustzijn, is de natuurlijke manier misschien wel de beste manier om een mollenplaag in uw tuin te voorkomen.

Voorbeelden:

* Help uzelf! Stop met weggooien: Het weggooien van uw gemaaide gras is als het afscheiden van voedingsstoffen tussen uw grond en gras. Het gras gebruikt de voedingsstoffen van uw grond, zet deze voedingsstoffen dan om in plant materiaal, en dit zet zich vervolgens weer om in vruchtbare grond. Het verwijderen van gemaaid gras is simpelweg het verwijderen van voedingsstoffen die bedoeld waren om te rotten en dan weer terug gebracht te worden in de cyclus van de grond. Om hiervoor te compenseren, bemesten we de grond. Daarom is mulchen een duidelijke eerste stap.

* Stop met het gebruik van chemische kunstmest, herbiciden en pesticiden. Uw gras heeft zich biljoenen jaren geëvolueerd zonder iemand die de tuin onderhoudt. Maar opeens geloven vele mensen dat de oplossing voor een groenere tuin dure chemicaliën zijn? Natuurlijk niet! Uw grond wil afgebroken organisch plantaardig materiaal, dat is het! Het is makkelijk om dit zelf te doen. Inclusief het mulchen van uw gras wanneer u het maait en het behouden van organische materialen in uw huis (ongebruikte melk, pasta & saus, (gemalen) koffie, eierschalen, etc.) Stop deze allemaal in de grond en laat de biologie van uw grond vervolgens het werk doen.

0 Geef uw gras vaak water: Het laten uitdrogen van grond in de zomermaanden brengt schade toe aan de wortelstructuur van het gras en verslechtert de biologische balans van uw grond waardoor het vatbaarder is voor ongedierte.

o Groei uw gras wat hoger. Hoger gras kan diepere wortels betekenen. En diepere wortels kunnen het lastig maken voor vervelende soorten ongedierte in uw tuin, zoals mollen, om uw tuin nog langer te tolereren en dus te verhuizen naar een type grond die voor hun geschikter is.

Zelf de mollen bestrijden in uw tuin en mol vrij houden is mogelijk. Het kan simpelweg een kwestie zijn van uw tuin in staat stellen om op natuurlijke wijze een mollenplaag te bestrijden, in plaats van het onder te dompelen in gevaarlijke chemicaliën. Het verwijderen van deze chemicaliën in uw arsenaal bij het bestrijden van een mollenplaag maakt het mogelijk voor uw tuin om op puur natuurlijke wijze zichzelf minder aantrekkelijk te maken (in tegenstelling tot de chemisch behandelde tuin van uw buurman) voor mollen. Op deze manier bent u de buurman die geheel mol vrij is.

 

 

Is Ongediertebestrijding een Goede Manier Om Mollen te Verwijderen?
Rate this post

waidohuy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *