×

6 redenen om uw uw wagenpark groener te maken

6 redenen om uw uw wagenpark groener te maken

Er zijn heel wat bedrijven die na willen denken om duurzamer te worden. Er wordt de laatste paar jaren steeds meer aandacht besteed om bedrijven duurzamer om te laten gaan met het milieu en de eisen van de overheid om duurzamer te worden. Hier moeten bedrijven creatief mee omspringen. Een van de grootste kostenposten van een bedrijf zijn toch wel de wagenparken. De leaserijders zijn zich niet bewust van de kosten van een werkgever als het gaat om leaseauto’s en het verbruik van de auto’s. Hieronder kunt u enkele tips meenemen om zo duurzaam mogelijk om te gaan met uw wagenpark

Elektrische auto’s

Met de intrede van elektrische auto’s zijn veel bedrijven overgestapt op dit alternatief. Hierdoor worden de brandstofkosten gereduceerd en de bijtelling van deze auto’s is vrijwel nihil. Een goed initiatief om over te stappen op elektrische auto’s dus, ook de overheid steunt dit aangezien zij ook subsidies geven als u hierop overstapt. De komende paar jaren worden de elektrische auto’s ook alleen maar goedkoper. De techniek wordt verder doorontwikkeld, waardoor de accu’s goedkoper worden en dat ze ook nog langer op één accu kunnen waardoor de actieradius van een auto ook wordt vergroot. Verder krijgt u ook keuze uit meerdere modellen. Het is nog even afwachten tot dit helemaal verder is uitgewerkt door de fabrikanten. Maar tegenwoordig zijn de elektrische auto’s nog wel zuiniger dan de benzine slurpende auto’s.

Lage uitstoot

Overweegt u toch om auto’s te kopen die niet elektrisch te rijden, probeer dan te letten op auto’s die een zo laag mogelijk uitstoot hebben. Voornamelijk nieuwe auto’s zijn uitgerust met allerlei nieuwe snufjes waardoor de auto’s een stuk lagere uitstoot hebben dan de auto’s van een paar jaar terug.

Zuinige auto’s

Wanneer uw medewerkers rijden in een leaseauto zijn ze al sneller geneigd om minder zuinig te rijden dan aanbevolen. In Europa zijn autofabrikanten verplicht om een energielabel te plakken aan een auto. Vanzelfsprekend zijn de auto’s met een energieklasse A de meest zuinige in zijn soort. Dit kan ook het beste worden gecombineerd met een zuinige rijstijl, anders heeft het nog niet veel nut.

Het nieuwe rijden

Een zuinige auto is niet alles, de medewerkers moeten ook weten hoe ze een zuinige auto maximaal kunnen benutten. “Het nieuwe rijden” bestaat al een tijdje, maar helaas zijn niet veel mensen zich bewust van deze maatregel. Leaserijders staan niet echt bekend om hun zuinige rijstijl. Laat uw medewerkers kennis maken met het nieuwe rijden, zodat u kunt besparen op uw brandstofkosten.

Bandenspanning

Ondanks dat u zuinige auto’s en de medewerkers zich ervan bewust zijn dat ze zuiniger moeten rijden, kunnen kleine oplossingen een heel verschil maken. Als de banden op spanning blijven, zal ook het brandstofgebruik drastisch afnemen. Ook zit er een verschil in de banden die zuiniger zijn dan andere banden. Het profiel en hardheid van de banden speelt ook een rol. Sinds 2012 is er een bandenlabel, zodat u kunt zien welke banden zuinig zijn en welke niet.

Onderhouden van auto’s

Vooral personeelsleden die veel kilometers rijden zorgen ervoor dat auto’s sneller slijten dan de auto’s die minder kilometers maken. Het is daarom belangrijk dat de auto’s die veel kilometers maken regelmatig worden onderhouden, zodat het verbruik en de vervuiling van zo’n auto afnemen. Maar wanneer moeten de auto’s nou worden onderhouden? Door middel van wagenparkbeheer heeft u dit in de hand. U kunt zelf bepalen bij hoeveel kilometers de auto’s een onderhoudsbeurt nodig hebben. Ook kunt u een tijdsbestek aangeven, zodat de auto’s altijd op en top blijven rijden. Tijdens zo’n onderhoudsbeurt worden allerlei tests uitgevoerd waardoor het verbruik en de vervuiling niet hoger worden en de bandenspanning wordt bijgehouden.

Rate this post

Verstuur reactie