×

Je auto verkopen via de autoveiling

Je auto verkopen via de autoveiling

 

autoveiling

Wil je snel en gemakkelijk je auto verkopen? Lees dan dit artikel eens aandachtig door, want je kunt namelijk zonder moeite je auto binnen 1 dag verkopen voor de beste prijs. Bovendien hoeft het je geen cent te kosten. Verkoop op een makkelijke manier zonder dat dat tijd en energie aan verloren gaat.

 

Auto verkopen via de autoveiling

Iedereen is wel bekend met het fenomeen ‘veiling’ maar velen weten niet precies wat een autoveiling inhoud. Een autoveiling is geen normale veiling waarbij de hoogste bieder de winnaar wordt van het te veilen product. Bij een autoveiling wordt er wel een bod uitgebracht maar blijft de eigenaar van de auto de baas en bepaalt alleen hij of zij of de auto ook daadwerkelijk voor dat bedrag verkocht wordt of niet.

 

Groot netwerk aan autobedrijven

netwerkBij de autoveiling zijn een zeer groot netwerk aan RDW erkende autobedrijven aangesloten. Deze bedrijven kunnen bieden op elke auto in de veiling. Zodra er weer een nieuw voertuig in de veiling komt te staan, krijgen de aangesloten autobedrijven een melding zodat ze weten dat ze weer een bod mogen uitbrengen. Vinden ze de auto interessant dan kunnen ze een bod daarop uitbrengen. In de veilingomgeving kunnen zij ook zien wat het hoogste bod is. Met die gegevens kunnen ze besluiten om nog een hoger bod uit te brengen. De veiling duurt in totaal 24 uur wat betekent dat de autoveiling snel verloopt. De deelnemers kunnen alleen binnen deze tijd hun bod uitbrengen wat er mede voor zorgt dat ze sneller zullen bieden en de veiling nauwlettend in de gaten houden. Wanneer de veiling sluit dan wordt het hoogste bod bekend gemaakt. Deze ontvangt de potentiële verkoper per mail. In de mail kun je het bod accepteren en afwijzen. Beide gevallen kosten niets. Accepteer je het bod dan heb je feitelijk je auto verkocht tegen het hoogste bod. De verkoop kan direct in gang worden gezet. De gegevens van koper en verkoper kunnen vervolgens met elkaar worden uitgewisseld. Bij de overdracht van de auto wordt het geldbedrag meteen overhandigd samen met het vrijwaringsbewijs. Het vrijwaringsbewijs is soms nodig voor de verzekeringsmaatschappij om de auto uit de verzekering te halen. De wegenbelasting wordt automatisch stopgezet wanneer het vrijwaringsbewijs wordt opgemaakt. Te veel betaalde belasting wordt vervolgens geretourneerd door de belastingdienst.

 

Profiteer van de autoveiling

De autoveiling is razendsnel. Je kunt je auto verkopen in 24 uur tijd. Daarbij hoef je niet in te leveren op de prijs want het veilingsysteem heeft in praktijk een zeer goede uitwerking op de opbrengst. In plaats van een auto inkoper te benaderen en te vragen wat hij of zij voor de auto geeft, wordt er bij de autoveiling het complete netwerk aangesproken welke meer dan 5000 autobedrijven telt. Hierdoor is de kans ook vele malen groter dat daar een betere prijs uit voortkomt.

 

Zelf gratis uitproberen

De autoveiling is 100% gratis. Het aanmelden en meedoen aan de veiling kost je niets. Ook wanneer je het bod afwijst, accepteert en je auto verkoopt zijn er geen kostgratisen. Ook ben je niet verplicht je auto te verkopen via de autoveiling wanneer je niet op het bod reageert of deze afwijst. Geen risico’s dus!

5/5 - (1 stemmen)

Verstuur reactie