×

Auto verkopen? Dat kan op meerdere manieren

Auto verkopen? Dat kan op meerdere manieren

auto-inruilen-snel-geldJe auto verkopen kan op meerdere manieren. Elke manier kent zo zijn voor- en nadelen. Wat het beste bij jou past hangt weer af van je wensen. Wil je veel geld voor je auto beuren en vind je onderhandelen geen probleem of ben je liever zo snel mogelijk van je auto af en vind je het niet erg om daarbij iets te moeten inleveren. In dit artikel bespreken wij 3 veel gebruikte methode voor het verkopen van een auto.

 

Methode 1 – Inruilen

 

Bijna iedereen heeft wel eens een auto ingeruild. Het is een populaire manier om van je oude auto af te komen en aan je nieuwe te komen. Je zit geen moment zonder auto en dat is het grote voordeel. Elk voordeel kent ook wel weer een nadeel. Bij een auto inruilen is dat het je, zonder dat je het vaak merkt, een hoop geld kost. Het verschil is al snel meer dan 1000 euro vergeleken met een autoveiling bijvoorbeeld. Daar lees je meer over bij methode 2.

Methode 2 – Auto veiling

Je auto laten veilen via een autoveiling geeft veel gemak en tijdwinst. Vaak kun je de auto verkopen binnen 1 tot 3 dagen. De meeste veilingen geven je een vrijblijvende maar gegarandeerde verkoopprijs. Let goed op of je ergens wel of niet voor moet betalen. Sommige zijn wat misleidend en spiegelen eerst een interessant bod voor. Wanneer je daar gebruik van wil maken dan moet je betalen. De auto verkoop is in dat geval niet gratis. De meest bekende pechhulp van Nederland werkt namelijk op deze wijze.

 

Methode 3 – Advertentie site

De advertentiesite kent iedereen wel. Oude spullen plaats je daar gemakkelijk op en veel rubrieken zijn gratis. De rubriek auto is vaak niet gratis. Bij de meest bekende advertentiesite kost het 25 euro voor een plaatsing. Binnen enkele minuten is je advertentie verdwenen en staat hij onderaan. Geen probleem wanneer iemand heel specifiek op zoek is naar het type en uitvoering die jij aanbiedt. Wil je meer voorbijgangers treffen dan moet je meer investeren. Regelmatig omhoog plaatsen doet veel. Doe dit minimaal iedere dag. Omhoog plaatsen kost ongeveer 3,50 euro. Ook kun je kiezen voor een dagtopper waar je zo’n 16,- euro aan kwijt bent. Houdt er wel rekening mee dat je wel moet onderhandelen via deze methode van auto verkopen. Een veel gestelde vraag is: “wat is je uiterste prijs”. Afdingen is heel gewoon en gebruikelijk. Ook al vermeld je duidelijk in de tekst dat de prijs niet onderhandelbaar of vast is. Mensen lezen vaak niet of slecht.

auto-met-schade-verkopen

5/5 - (7 stemmen)

Verstuur reactie