×

Bezuinigen op de autokosten

Bezuinigen op de autokosten

autokosten

Nou de titel zegt het al, mijn gezinnetje moet bezuinigen op de kosten die gemaakt worden. Natuurlijk niet het leukste om te doen maar als het moet dan moet het denk ik dan maar… Mijn vrouwtje is pas geleden haar baan verloren en heeft het niet erg makkelijk met het vinden van een nieuwe. Overal weer hetzelfde verhaal. Ja sorry maar het profiel van een ander sluit beter aan, dus…

Nou goed.. om de stress een beetje van haar af te halen heb ik besloten om mijn auto te verkopen en zo te beginnen met zuiniger leven. Op de autokosten besparen is dus de eerste stap. Want overstappen naar een ouder en goedkoper model levert mij niet alleen minder autokosten op maar ook spek ik de bank daar de komende maanden voldoende mee. Dan kan vrouwtje lief zonder stress lekker doorzoeken en worden alle rekeningen en boodschappen gewoon nog betaald zonder dat de kinderen daar onder hoeven te leiden op het gebied van luxe.

tucson2008Nu rijd ik dus in een Hyundai Tuscon 2.0i uit 2008, de belasting hierop is toch wel ruim €300 per kwartaal,wat natuurlijk een paar maanden geleden geen enkel probleem was voor de financiële situatie van het gezin. Maar nu kan en moet dat echt een stuk goedkoper dacht ik zelf.

Maar toen liep ik tegen een probleem aan, ik had geen idee waar ik dan precies op moest gaan letten. Dat ik nu een dure auto had wist ik zeker maar waardoor worden de kosten toch zo hoog? Na even wat google werk kwam ik op een handige website uit waar ik mijn autokosten (http://watkosteenauto.nl/) makkelijk kon achterhalen.

Na het maken van de nodige notities uit de teksten van deze website weet ik precies waar ik naar op zoek moet. En ben ik gemotiveerd om de ideale auto te zoeken die mijn autokosten op zijn minst zal halveren. Ik zal me wellicht wel minder goed voelen in mijn toekomstige kleine auto, maar je moet wat voor je gezin over hebben zeg ik dan maar!

Rate this post

Verstuur reactie