×

De beste prijs voor je Volvo

De beste prijs voor je Volvo

volvo verkopenJe hebt een Volvo en daar rijdt je wellicht al enige tijd in. Waarschijnlijk ben je al een beetje aan het rondkijken naar een andere auto. Misschien een iets sportievere, zuinigere, grotere of nieuwere auto die nog beter aansluit bij je nieuwe wensen. Het kans zelfs zijn dat je al een auto op het oog hebt maar nog met je oude Volvo zit.

Je kunt deze uiteraard in veel gevallen inruilen wanneer de nieuwe auto bij een autobedrijf te koop staat. Ben je van plan de nieuwe auto particulier te gaan kopen, wil je meer vrijheid met de keuze of wil je meer geld terug voor je oude Volvo dan kun je hem beter via een autoveiling verkopen. Je Volvo verkopen kan namelijk op meerdere manieren maar wil je de meeste vrijheid en de beste prijs dan is de autoveiling de beste keuze. Zodoende heb je snel het geld in handen en kun je de beste deal krijgen op je nieuwe auto. Inruilen bijvoorbeeld kost vaak meer dan je denkt. Autobedrijven zullen de prijs van de nieuwe auto niet onderhandelbaar maken (laten zakken) als je iets komt inruilen. Als je zonder auto aankomt en de auto voor 500 euro minder direct wilt meenemen dan doen weinig autobedrijven daar moeilijk over. Heb je wat in te ruilen dan krijg je niets van de prijs af. Sommige bedrijven hanteren zelfs een andere prijs voor de auto wanneer je iets komt inruilen.

xc90 volvoDe auto zelf verkopen kan er dus voor zorgen dat je een veel betere deal krijgt. Bovendien heb je zelf de keuze om de auto ook particulier te kopen omdat je het geld al in handen hebt. Particulieren zijn over het algemeen goedkoper dan autobedrijven. Je krijgt dus meer waar voor je geld. Echter loop je alleen het risico dat je niet even snel teruggaat als er iets aan de auto blijkt te mankeren. Daarentegen weet je wel wat meer over de achtergrond van de auto en de vorige eigenaar. Zo kun je vaak een goede inschatting maken. Koop je een 2de hands auto, laat dan altijd een onafhankelijke aankoopkeuring op de auto uitvoeren. De kosten zijn relatief laag en je komt achteraf niet voor verrassingen te staan. Daarnaast kun je in een betere onderhandelingspositie komen te staan mocht de auto wel iets (kleins) mankeren. Soms weet de huidige eigenaar niets van een aankomend of reeds aanwezig mankement.

Rate this post

Verstuur reactie