×

De kunst van het parkeren

De kunst van het parkeren

Lang niet iedereen heeft hier moeite mee, maar er zijn toch genoeg mensen die parkeren niet in hun top tien hebben staan van makkelijkste handelingen. Zodra het rijbewijs binnen is, wordt er niet meer zoveel geoefend op parkeren. De parkeerplaats of oprit bij je huis ken je op je duimpje dus dat is een eitje, maar begin niet over fileparkeren. Je rijdt nog liever een stukje door en loop je wat verder dan dat jij je waagt aan fileparkeren. Dat wordt zes keer naar voren en naar achteren rijden en dan staat je auto als nog niet goed. Na vijftien minuten zwoegen moet jij de auto alsnog verderop zetten. Het ergste is als er verderop iemand is die zijn auto met gemak tussen twee andere auto’s manoeuvreert. Bedenk dat de technologie van tegenwoordig veel kan en dat er auto’s bestaan met parkeersensoren. Ziet de auto er nieuw uit en heeft het een nieuw kenteken? Ga er dan maar gewoon vanuit dat deze auto over de nieuwste technieken beschikt. Dat is sowieso beter voor je eigen gemoedstoestand. Vooral parkeren in de stad is een helse klus. Je bent al lang blij als je ergens een vrij plekje ziet en dan moet je jouw auto er ook nog tussen krijgen. Oefening baart kunst, dat geldt ook voor het parkeren. Laat je ook vooral niet opnaaien door auto’s die achter je rijden of door je bijrijder. Rustig blijven is de key to succes.

 

Betaald parkeren

Parkeren is over het algemeen niet gratis, vooral niet als je in een grote stad moet parkeren. Je moet bijna overal betalen en dat is soms lastig om te onthouden. Het kan zijn dat jij al lekker de stad in bent gewandeld of op bezoek bent bij mensen en er dan pas achterkomt dat je bent vergeten te betalen. Je bent niet de eerste die het overkomt. Je kunt natuurlijk terug hollen naar je auto en alsnog een kaartje kopen, je kunt ook een app downloaden waarmee jij kunt parkeren. Het is wel handig dat je thuis al een account aanmaakt en er geld op zet. Via verschillende parkeer-apps zie je waar je kunt parkeren met die app en kun je oparking-470654_640ok zien hoe je er komt. Middels je telefoon log je in en gaat de teller lopen. Het bedrag wordt automatisch van je rekening afgeschreven. Je hoeft dus ook niet meer te klooien met kleingeld. Ben jij het vergeten en kom je er pas later achter? Dan activeer je snel de parkeer-app en sta jij alsnog veilig geparkeerd.

 

Liefde voor parkeren

Waarschijnlijk gaan jij en parkeren nooit beste vrienden worden, maar je kunt het wel zo makkelijk mogelijk maken. Soms moet je wel fileparkeren en kom je er echt niet onderuit. Neem dan de tijd en ga de regels na die je tijdens je rijles hebt gehad. Laat je niet opfokken. Wil het niet in één keer? Probeer het gewoon nog een keer. Zolang je maar rustig blijft en goed uitkijkt is er niks aan de hand.

 

Rate this post

Verstuur reactie