×

Een geluk bij een ongeluk

Een geluk bij een ongeluk

auto-met-schadeEr is niets zo vervelend dan schade aan je auto. Het is wellicht je meest waardevolle bezit.

Een auto met schade is in een klap niets meer waard. Daarnaast heb je er ook allerlei ongemakken van. Het kan dan je niet meer met de auto kunt rijden vanwege technische redenen. Ook kan het zijn dat je de schadeauto niet voor de deur wilt hebben staan.

Schadeherstel duur

Schade aan je auto is in alle gevallen een kostbare zaak. Schadeherstel is peperduur. Een simpele bumperschade zit snel al boven de 500,- Euro. Laat staan een zijkant, voorkant of achterkant die in elkaar zit. Bij autoschade komt er vaak meer bij kijken dan je denkt. Een eenvoudig deukje is soms niet zo eenvoudig uit te deuken. Vaak komt er plamuur aan te pas om alle oneffenheden uit te wissen. Vervolgens moeten er meerdere laten lak worden uitgebracht met moet alle nevel weer worden weggepoetst. Vaak zit je weer met droogtijd van verschillende processor waardoor je zo weer een of twee dagen verder bent. Schadeherstel is vakwerk en laat je normaal alleen door een vakman uitvoeren.

Schade Taxeren

schade-aan-bumperEen schade kun je vooraf eerst laten taxeren. Men kan je een prijsindicatie geven van de totale schade en het herstelbedrag. Sommige schadeherstelbedrijven doen dit niet gratis. Care is hier een voorbeeld van. Laat je de schade daar wel herstellen dan worden de taxatiekosten kwijtgescholden.

Verzekering

Het zou kunnen dat er een verzekeringsmaatschappij is die de schade dekt. Is de schade veroorzaakt door een tegenpartij dan is hij of zij hiervoor aansprakelijk. De schade zou dan hersteld moeten worden op de kosten van de ander. Is het je eigen schuld of is er geen dader bekend dan zit je zelf met de gebakken peren. De kosten komen dan voor jou rekening.

Verkopen met schade

auto-met-schade-verkopenIndien de schade te duur is kun je ook er voor kiezen om de auto met schade te verkopen. Er zijn websites die je een heel goede prijs geven voor je auto met schade. Hierdoor ben je even uit de brand en kunt voor dat geld een andere auto kopen. Let er wel op dat je geen geld hoeft te betalen voor het verkopen van je schadeauto. Sommige zijn gratis en sommige niet. Deze is bijvoorbeeld wel gratis: http://verkopenschadeauto.nl/

Rate this post

Verstuur reactie