×

Eenvoudig onderhoud aan je wagenpark

Eenvoudig onderhoud aan je wagenpark

Beschik je over een wagenpark? Grote kans dat je dan weet wat voor een onderhoud dat met zich mee brengt. Je bent er gigantisch druk mee. Vooral als je over veel auto’s, busjes en kleine vrachtwagens beschikt. Waarschijnlijk komen de wagens allemaal uit een ander bouwjaar, hebben ze verschillend aantal kilometers gelopen en hebben ze dus ook allemaal op een andere tijd een onderhoudsbeurt nodig. Daarnaast heb je nog te maken met eventuele schade. Het kan wel eens voorkomen dat een medewerker wordt aangereden of zelf schade maakt, dat er een sterretje in de ruit komt of dat de banden versleten zijn. Je bent afhankelijk van het wagenpark en dit soort dingen moeten dus a la minuut worden vervangen. Daarnaast moeten de wagens door de APK keuring, moet het olie ververst worden en de ruiterwisservloeistof bijgevuld. Het is aan jou om precies bij te houden welke wagen wanneer een onderhoudsbeurt nodig heeft. Welke auto’s een nieuwe distributieriem nodig hebben en welke auto nieuwe banden moet krijgen. Er is nu een systeem waar je het jezelf allemaal een stukje makkelijker mee maakt: Fleet Management.oil-change-36096_640

 

Fleet Management

Met Fleet Management houd jij je onderhoud nauwkeurig in de gaten. Er zijn meerdere bedrijven die dit aanbieden waaronder Decos Cartracker. Het systeem geeft jou de mogelijkheid om de onderhoudswerkzaamheden op een overzichtelijke manier bij te houden. Het is aan jou welke service je instelt voor je wagens. Zo kun je bijvoorbeeld grote onderhoudsbeurten instellen of een band verwisselen of het olie verversen. Per voertuig stel je het gewenste onderhoud in. Daarnaast kun je ook instellen dat het onderhoud uitgevoerd moet worden na een bepaald aantal kilometers of na een aantal maanden. Doordat je dit ingesteld hebt, ontvang je van het systeem een waarschuwing en weet jij dat het tijd is voor de onderhoudsbeurt. Met Fleet Management word je dus altijd op de hoogte gehouden van de werkzaamheden die moeten gebeuren. Het enige wat je wel moet doen is het instellen van het onderhoud. Vervolgens krijg je er een melding van. Daarnaast slaat het systeem alles op en zet de gegevens overzichtelijk in een rapportage. Met één druk op de knop heb jij een duidelijk overzicht en weet je precies welk onderhoud aan welke wagen is gedaan. Ingeplande service en de geschiedenis van het onderhoud kun je terugvinden in de rapportage. Fleet Management maakt het jou dus een stuk makkelijker en je vergeet nooit meer wanneer er onderhoud nodig is aan je wagens.

 

Besparen op je wagenpark

Met Fleet Management onderhoud je niet alleen je wagens, maar kun je ook kosten besparen. Je zorgt er namelijk voor dat je op tijd het onderhoud pleegt en dat er niet nog meer schade gereden wordt aan je auto. De remblokken worden op tijd vervangen, de distributieriem laat je niet knappen en dat zorgt ervoor dat je geen onnodige schade aan je auto’s en wagens rijdt. Fleet Management helpt je herinneren aan het onderhoud en zorgt ervoor dat jij geen onnodige kosten hebt.

 

Rate this post

Verstuur reactie