×

Hoe kies je de juiste autorijschool?

autoverzekering

Hoe kies je de juiste autorijschool?

Wanneer je gaat beginnen met rijlessen, dan is het van belang dat je de juiste rijschool uitkiest. Er kan namelijk een groot verschil zitten in de begeleiding en aanpak van verschillende rijscholen. Wanneer je graag wat extra persoonlijke begeleiding wilt, is je kans van slagen veel groter bij een rijschool die hier ook echt aandacht aan besteedt. Er zijn veel verschillende extra diensten waar je op kunt letten bij het kiezen van een rijschool.

Persoonlijke aanpak en extra hulp bij faalangst

Ben je erg zenuwachtig voor je rijlessen en examens of heb je last van faalangst, dan kan een speciale aanpak tijdens je lessen noodzakelijk zijn. Iedereen met bijvoorbeeld autisme, faalangst of AD(H)D, zal zijn eigen manier van begeleiding nodig hebben. Er zijn rijscholen die hier rekening mee houden en bij elke nieuwe leerling beginnen met een intake gesprek om zijn of haar behoeftes voor de lessen door te spreken. Op deze manier wordt er per persoon een lesplan op maat gemaakt.

Rijsimulator

Als een rijschool over een rijsimulator beschikt, dan kun je voordat je gaat beginnen met je lessen alvast kennismaken met de basis van het autorijden in een veilige omgeving. De voordelen hiervan zijn dat je vaak minder lessen in de auto nodig hebt, wat je weer kosten bespaart. In de simulator wordt onder ander je kijkgedrag en reactie geanalyseerd. Op deze manier zie je goed waar je tijdens de lessen op moet gaan letten.

Theorie cursus

Natuurlijk moet je voordat je opgaat voor je praktijkexamen ook je theorie halen. Vind je het lastig om hier zelf voor te leren, dan zijn er ook rijscholen die een cursus theorie aanbieden. Er worden dan klassikale lessen gegeven waarbij alle stof die je moet weten voor je theorie-examen wordt behandeld. Het voordeel is dat je hier vragen kan stellen aan je leraar en dat je door de leerstof samen door te spreken, het vaak beter zult onthouden.

RIS Methode

Bij een rijschool die volgens de RIS (rijopleiding in stappen) methode lesgeeft, leer je stap-voor-stap rijden. Vaak begin je met een huiswerkopdracht. Pas wanneer je de ene stap goed beheerst, ga je door naar de volgende. Dit zorgt voor een hoger slagingspercentage en een betere voorbereiding voor je deelname aan het verkeer.

Op zoek naar een rijschool

Nu je weet naar welke diensten je kan kijken, kun je op zoek gaan naar de juiste rijschool voor jou. Er zijn vele rijschoolvergelijkers waarmee je het verschil tussen rijscholen in jouw woonplaats gemakkelijk op kan zoeken. Kijk hierbij ook goed naar de recensies van eerdere klanten. Wanneer je een aantal rijscholen hebt gevonden die je aanspreken, kun je een proefles aanvragen waarbij je nog wat extra vragen kan stellen aan de instructeur. Krijg je bijvoorbeeld je geld terug als blijkt dat je minder lessen nodig hebt dan betaald en wat is het slagingspercentage van de rijschool. Op deze manier maak jij zeker de juiste keuze!

 

Rate this post

Verstuur reactie