×

Kwaliteitskeurmerk voor autobedrijven

Kwaliteitskeurmerk voor autobedrijven

bovagOm de goede autobedrijven te scheiden van de slechte is Autobedrijf Keurmerk in het leven geroepen. Autobedrijf Keurmerk is een kwaliteitskeurmerk voor autobedrijven zodat de consument weet of hij of zij een auto koopt aan een betrouwbaar adres. Autobedrijven worden gescreend en moeten zich houden aan de wet- en regelgeving en gedragscode. Wanneer zij meerdere malen in de fout gaan dan raken ze het keurmerk kwijt. Hier wordt streng op gelet.

Een veilig gevoel

Naast het feit dat het Autobedrijf Keurmerk bedrijven screent en keurt kunnen consumenten ook bij deze instantie aankloppen wanneer ze er niet meer uit komen met het bedrijf in geval van een geschil. De onafhankelijk geschillencommissie zal zich dan over de zaak buigen en uitspraak doen. Consumenten staan er dus niet alleen voor en kunnen ergens terecht.

Nederland heeft er een keurmerk bij

Sinds 1 januari 2015 is Nederland dus een keurmerk rijker. Autobedrijven in Nederland hebben veelal een slechte naam. Het keurmerk moet gaan zorgen voor extra vertrouwen bij de consument. Op internet sluiten webshops zich steeds vaker aan bij keurmerken zodat de consument vertrouwd hun producten kunnen bestellen. Dankzij de keurmerken komen er richtlijnen bij wat de kwaliteit en zekerheid ten goede komt. Je nieuwe auto online zoeken is de afgelopen jaren ook steeds populairder geworden. Dit heeft te maken met de komst van smartfoons en tablets zodat mensen vanaf de luie bank eenvoudig kunnen surfen op het web. De verwachting is dat deze trend zich nog verder doorzet.

Rate this post

Verstuur reactie