×

Waar let je op bij de aanschaf van een laadpaal?

Waar let je op bij de aanschaf van een laadpaal?

Het voordeel van een laadpaal thuis ten opzichte van directe stroom via het stopcontact is dat de laadpaal de accu van uw auto een stuk sneller oplaadt. Een ander belangrijk voordeel is dat in tegenstelling tot een openbaar laadpunt, een laadpunt thuis altijd voor u klaar staat!

Wanneer u gaat kijken voor een laadpaal voor bij u thuis, dan is het belangrijk dat u een laadpaal kiest met het juiste type stekker. Het type stekker geeft aan of deze past bij uw specifieke elektrische auto.

Kosten?

Afhankelijk van het type laadpaal en de situatie waarin deze wordt geplaatst kost de aanschaf van een laadpaal tussen de €500 en €4.000. Houd ook rekening met de kosten van het laden zelf. Dit is grofweg gerekend zo’n 3,5 cent per kilometer.

Veilig?

Een laadpaal of laadpunt thuis is helemaal veilig. Pas wanneer u uw auto aansluit op de laadpaal staat er spanning op het apparaat. Let er alleen op dat u of anderen niet over de laadkabel struikelen. Daarnaast worden kabels meestal gezekerd in het laadpunt, waardoor het moeilijk wordt voor dieven om deze te stelen. Ook kunnen andere elektrische rijders niet uw stroom stelen, aangezien deze pas werkt als uw laadpas hem activeert.

Hoe lang?

Hoe lang het duurt voordat uw auto is opgeladen is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Een lege accu opladen met een gewone 220 V aansluiting duurt ongeveer 8 uur. Een snellader kan dit al in 30 minuten. Of u kunt snelladen hang af van de auto en het type accu.

Rate this post

Verstuur reactie