×

Meer over automerk Toyota

Meer over automerk Toyota

toyota-verkopen

Toyota is volgens de gemeten beurswaarde in 2007 één van de grootse autofabrikanten ter wereld. Maar wat weten we precies over dit automerk en hoe staat het met de populariteit binnenin Nederland?

Toyota in Nederland

In Nederland schommelt het verkoop van Toyota al jaren, zo is te zien dat het merk in 2010 op zijn hoogste piek zover zat. In 2010 werden er maar liefst 41.000 Toyota ’s verkocht in Nederland wat in dat jaar 8,48% van het marktaandeel was.

Echter is het verkoop in 2014 gedaald naar 20.000 exemplaren en bedraagt het verkoop van dit automerk nog maar 5,25% van het gehele marktaandeel in Nederland.

Populaire Toyota Modellen

Ondanks dat de Toyota Corolla niet meer gekocht wordt in Nederland is dit door de jaren heen één van de meest populairste modellen gebleken met zijn hoogtepunt in 1987. De Toyota Yarisstaat echter een veel belovende tweede plaats en is een zeer snelle stijger. Sinds het jaartal 1999 zijn er ruim 119.000 van verkocht binnenin Nederland. Een ander populair model is de Toyota Aygo, waarvan in de maanden Januari tot en met Maart 2015 al ruim 2.550 van zijn verkocht.

Het minst populaire model Toyota is de Charade dat officieel verkocht werd als een Daihatsu. Maar omdat er geen nieuwe typegoedkeuring is aangevraagd wordt deze auto officiaal gezien als een Toyota. Van de totaal 18.000 geproduceerde Charades zijn 137 daarvan verkocht in Nederland.

toyota-autos

Zwakke punten Toyota

Wanneer je van plan bent om een Toyota te kopen wordt je tijdens en voor de aankoop overspoeld met alle sterke punten van dat desbetreffende model, daarom is het belangrijk van te voren goed onderzoek te doen naar eventuele zwakke punten die het model kan hebben.

Zo is een bekend probleem dat de originele auto-onderdelen vaak aan de prijzige kans kunnen zijn. Er zijn echter wel veel namaak onderdelen verkrijgbaar voor een voordelige prijs ideaal voor wie het niet erg vindt om geen originele onderdelen te hebben.

Zin een een nieuwe Toyota

Toyota rijders zijn erg merktrouw. Eenmaal een Toyota gehad dan wil je er vaak nog een. Makkelijk en snel van je eigen Toyota afkomen? Lees meer over: verkopen Toyota

Rate this post

Verstuur reactie