×

Vijf vragen over particulier leasen

Vijf vragen over particulier leasen

Waar een paar jaar geleden iedereen nog dacht dat een auto leasen alleen iets was voor zakelijke rijder, wordt particulier leasen steeds populairder. Je kunt nu al particulier in de nieuwste auto’s rijden zonder groot geld te betalen.

Wat houdt particulier lease in?

Je kunt kiezen voor shortlease particulier of lease particulier. Shortlease zijn kortere en dus flexibelere leasecontracten die je al vanaf één maand kunt afsluiten. Hier betaal je doorgaans iets meer voor dan wanneer je kiest voor een langere leasetermijn. Een auto particulier leasen betekent dat je kunt rijden in de nieuwste, snelste auto’s zonder er één aan te schaffen. De auto is dan niet van jou, maar je kunt er wel over beschikken.

Hoe duur is het om een auto te leasen?

Je weet van tevoren precies waar je aan toe bent, want je betaald een vast bedrag per maand. Hoe hoog die kosten zijn hangt van verschillende aspecten af, bijvoorbeeld wat voor soort auto het is, hoeveel je ermee gaat rijden en voor welke periode je wilt leasen. Je hoeft geen wegenbelasting, autoverzekering, afschrijving, onderhoud of rente te betalen, want dat is allemaal in de prijs inbegrepen.

Waar moet je op letten bij het leasen van een auto?

Het is verstandig om bij het afsluiten van een autoleasecontract te letten op drie dingen:
1: Moet je een boete betalen bij het tussentijds beëindigen van het leasecontract en zo ja, hoe hoog is die boete? Beslis of dit het risico waard is.
2. Wanneer je tijdens je contract meer of minder kilometers dan verwacht rijdt, kun je dit dan bijstellen? Zo ja, wat zijn de voorwaarden?
3. wanneer je schade rijdt, hoe wordt dit dan opgelost? Hoe definieert de leasemaatschappij schade?
Is particulier leasen goedkoper dan het kopen van een nieuwe auto?
Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat particulier leasen in de meeste gevallen goedkoper is dan het kopen van een nieuwe auto. Natuurlijk is dit niet altijd het geval, want het ligt helemaal aan wat voor auto je koopt of leaset en wat de omstandigheden zijn, zoals het aantal kilometers. Als je echt het meest voordelig uit wil komen kun je het beste een tweedehands auto kopen.

Rate this post

Verstuur reactie