×

Wat is mijn auto waard bij inruil

Wat is mijn auto waard bij inruil

wat is mijn auto waardEen auto is niet zo veel waard bij inruil als bij een losse verkoop. Er zit een verschil tussen inkoopprijs en verkoopprijs. De verkoopprijs verschilt niet heel veel tussen particulier en handelaar.

Echter koopt een handelaar of garage niet de auto van je over waarvoor je hem zelf zou kunnen verkopen. De auto vertegenwoordigd dus een andere waarde bij inruil. Bij inruil moet je afhankelijk van het bedrag er zo’n 20% van af tellen. Een auto die in de handel 8000 euro waard is levert bij inruil 6400 euro op. 20%, dus 1600 euro is de winst voor de handelaar. Uiteraard moet hij ook weer diverse kosten betalen van de 1600 euro waaronder het nakijken van de auto, op naam van bedrijf zetten, belasting afdragen en ga zo maar door.

Op onze website hebben we richtlijnen en richtprijzen staan om in de buurt te komen van de inruilprijs.Neem een kijkje en kom er achter wat auto waard bij inruil is.

 

Weef geen dief van je eigen portemonnee en let goed op hoe en waar je de auto verkoopt. Inruilen is wel heel gemakkelijk maar financieel gezien niet heel erg slim om te doen. Bij het inruilen van een auto krijg je altijd minder voor je auto terug en moet je gewoon de normale prijs van de nieuwe auto betalen. Daar zitten dus geen financiële voordelen aan verbonden. Vaak lijkt het interessant omdat men alleen spreekt over wat je nog moet bijbetalen voor de auto en daar ga jij je op focussen. In veel gevallen wordt er niet gesproken over hoeveel je precies terugkrijgt voor je auto. Kijk daarom vooraf eens op internet rond wat de waarde ongeveer is van je auto. Vaak zit daar nog wel 1 à 2 duizend Euro verschil in, waardoor het loont om de auto zelf particulier te verkopen. Ook een autoveiling kan erg interessant zijn. Via deze weg kun je namelijk heel snel je auto verkopen zonder gedoe. Let er wel op dat de veiling gratis en vrijblijvend is zodat je rustig over het voorgestelde bod kunt nadenken.

5/5 - (1 stemmen)

Verstuur reactie