×

Winterbanden test 2013

Winterbanden test 2013

winterbanden test 2013De winter staat weer voor de deur en de garantie dat het kouder wordt dan 7 graden is een garantie. Winterbanden zijn daarom onmisbaar omdat bij +7 graden of lager het rubber van normale autobanden harder wordt en het contact (grip) verliest met het wegdek.

Winterbanden blijven bij lage temperaturen contact houden met het wegdek en hebben hierdoor een betere grip. Niet alleen is een winterband in koude omstandigheden beter maar ook met regen en sneeuw heeft een winterband veel meer grip. Het profiel is een stuk dieper en anders dan een zomerband.

Ga veilig de weg op en zorg voor goede winterbanden.

Rate this post

1 reactie

comments user
Bandenbus

Bij lage temperaturen worden alle banden harder, ook winterbanden dus. Maar omdat winterbanden iets zachter zijn dan zomerbanden behouden zij een betere grip bij lage temperaturen. Het profiel van winterbanden is niet per definitie dieper maar de lamellen zorgen voor een betere grip en wegcontact.

Het nadeel is echter dat winterbanden bij hogere temperaturen juist te zacht zijn om goed te functioneren. Daarom is niet veilig om het hele jaar met winterbanden te rijden.

Verstuur reactie