×

Haarband

Haarband

De haarband is op dit moment een item dat niet meer uit het modebeeld van veel mannen en vrouwen gehaald kan worden. Het heeft een lange tijd geduurd voordat ook mannen haarbanden begonnen te dragen. Voor vrouwen kwamen ze in de jaren 20 van de vorige eeuw al tevoorschijn. De modieuze vrouwen begonnen in die tijd namelijk haarbanden te dragen. Hierop volgde de vrouwelijke hippies in de jaren 60. Voor mannen werden ze pas in de jaren 80 populair. Dit kwam vooral omdat filmsterren als Sylvester Stallone in Rambo haarbanden droegen.

Een haarband wordt vandaag de dag voor verschillende gelegenheden gebruikt. Zo zijn ze nog steeds een mode-item waarbij op de dag van vandaag zeer veel soorten zijn. Maar naast een mode-item worden ze ook gebruikt tijdens het sporten of zelfs tijdens het slapen.

 

Soorten haarbanden

Een haarband is duidelijk te onderscheiden in twee groepen. Je hebt de keuze tussen een harde en zachte haarband. Deze hebben elk een heel eigen functie en het is direct te zien wat voor haarband iemand draagt.

 

Harde haarband

Zo is een harde haarband vooral voor mensen die het graag als sieraad of mode-item willen dragen. De harde haarband heeft iets weg van de vorm van een hoefijzer. Een kale haarband mag dan iet direct worden gekwalificeerd als een sieraad, als je er een strikje of bloem aan bevestigd geeft het direct een andere look en feel.

 

Zachte haarband

De zachte haarband is daarentegen meer een functionele haarband. Deze wordt veelvuldig door sporters gebruikt om niet gehinderd te worden door het lange haar. Het is tegenwoordig ook niet meer vreemd als een man een haarband draagt. Zo is oud voetballer Ronaldinho bekend van zijn haarband. Maar je zult ze uiteraard vaker tegenkomen bij vrouwelijks sportsters als tennister Serena Williams.

 

Zachte haarbanden blijven trouwens hun vorm behouden doordat ze gemaakt zijn van elastische stof. Ze zullen niet snel uitrekken.

 

Sieraad

Zoals eerder al vermeld zijn harde haarbanden de haarbanden die als sieraad gebruikt worden. Dit soort haarbanden zijn in veel vormen verkrijgbaar en je hoeft je niet druk te maken of er wel een soort voor je tussen zit want die is er gegarandeerd. Je hebt ze bijvoorbeeld als zilverkleurig of goudkleurig. Dit kun je aanvullen met strikjes, bloemen of andere opzetstukken. Voor de meeste gelegenheden zul je wellicht eerder een wat natuurlijkere kleur kiezen als zwart of wit.

Kun je een haarband overal dragen?

Er zijn veel gelegenheden waar je een haarband kunt dragen. Bijvoorbeeld naar schol, je werk of op casual verjaardagen, maar er is meer. Je kunt ze namelijk ook gebruiken om bijvoorbeeld je make-up te verwijderen en er bestaan zelfs speciale slaap haarbanden. Deze zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je beter in slaap valt en minder snel wakker wordt. Zoals eerder besproken zijn haarbanden ook het ideale middel om haren op de juiste plek te houden.

Een haarband goedkoop online verkrijgbaar?

Door het internet wordt het de consument erg makkelijk gemaakt om een product te bestellen. Zo ook voor de haarband. Binnen een paar kliks is jouw haarband als besteld en als je mazzel met de verkoper hebt zit hij de volgende dag al in je haar.

Rate this post

Verstuur reactie