×

Kaal worden bij mannen kan starten op 18 jaar

Kaal worden bij mannen kan starten op 18 jaar

Mannen kunnen heel jong kaal worden, al vanaf 18 jaar. Dat is een feit waar veel jonge mannen het moeilijk mee hebben. We bekijken hier even in detail wat deze erfelijke aandoening precies inhoudt en wat de mogelijke oplossingen zijn.

Kaal worden zit in je genen

Kaal worden, daar is niet veel aan te doen, het is vaak genetisch bepaald. Deze erfelijke vorm van kaal worden noemen we alopecia androgenetica. Maar liefst 70% van de mannelijke bevolking krijgt ermee te maken. Het treft soms zelfs vrouwen.

Wondermiddeltjes tegen haarverlies bestaan niet

Een wondermiddeltje om de verloren haren weer te doen terug groeien bestaat niet. Sommige medicijnen en vitaminen kunnen het haarverlies wel wat doen afremmen, maar volledig afremmen gaat niet. Wie deze erfelijke factor in zijn genen heeft, wordt uiteindelijk kaal.

Vanaf een bepaalde leeftijd is dat aanvaardbaar, maar sommige mensen hebben het er heel moeilijk mee. Vooral dan jonge mannen, gezien het uiterlijk in de jonge jaren heel belangrijk is.

Haarverlies verstoppen: welke camouflagemethoden zijn er ?

Er bestaan wel bepaalde camouflagemethoden zoals crèmes en haarpoeders om de kale huid minder te doen opvallen. Men kan verder gaan, en zijn toevlucht zoeken tot een haarstukje of pruik. Deze laten echter net als poeders en crèmes verschillende activiteiten niet meer toe en is er een dagelijkse verzorging nodig. Die dagelijkse verzorging is vaak tijdrovend en kostelijk en werkt in op het gemoed. Men kan eventueel kiezen voor een haartransplantatie, maar dat is een heel ingrijpende oplossing die toch ook geen volledige voldoening geeft. Het duurt lang voor er weer haar groeit en het is onmogelijk of de evolutie van het kaal worden te volgen.

De kortgeschoren look

Voor wie kaal wordt en zich er ongelukkig om voelt, is er wel een andere oplossing : een geschoren schedel in combinatie met nagebootste haarstoppels dankzij Tricopigmentatie. Voorwaarde is natuurlijk om met heel kort geschoren haar door het leven te willen gaan.

Tricopigmentatie, wat houdt dat precies in ?

Tricopigmentatie is te vergelijken met semi-permanente make-up of tatoeage, maar dan met inkt die biologisch afbreekbaar. Daarnaast heeft de kleur een heel natuurlijke uitstraling. Met Tricopigmentatie worden er haarstoppels nagebootst op de kale plekken, in dezelfde kleur als het aanwezige haar. Het aanwezige haar moet wel regelmatig opnieuw worden kortgeschoren om een homogeen effect met de nagebootste haarstoppels te verzekeren. Het grote voordeel van Tricopigmentatie, is dat het een volledig normaal actief leven toelaat. Je kunt alle mogelijk sporten blijven beoefenen, watersporten inbegrepen, en het vraagt totaal geen dagelijkse verzorging.

De methode zelf gebeurt in 3 behandelingen. Nadien moet er iedere 6 tot 12 maanden een retouche gebeuren, waarbij de evolutie van de wegtrekkende haarlijn kan worden gevolgd.

Wie zich ongelukkig voelt met zijn beginnende kaalheid moet dus niet de moed laten zakken. Tricopigmentatie is een hulpmiddel bij haaruitval waarbij een volledig normaal leven mogelijk is, zonder dat iedereen naar je kale hoofd staart.

Rate this post

Verstuur reactie