×

Opleiding volgen tot micropigmentatie specialist

Opleiding volgen tot micropigmentatie specialist

Een opleiding tot wat precies? Tot micropgimentatie specialist. Wellicht dat je er nog nooit van gehoord hebt, maar dat is na het lezen van dit artikel verleden tijd. Ben jij altijd al bezig geweest met beauty en schoonheid en wil jij het liefst ook schoonheidsspecialiste worden? Of misschien ben je al schoonheidsspecialiste of visagiste en wil je jezelf graag nog verder ontwikkelen? Dan kun je een opleiding volgen tot micropgimentatie specialist. Dit kun je onder andere bij Nouveau Contour doen. Nu begrijpen we dat je ondertussen nieuwsgierig bent geworden naar wat dat micropigmentatie nu precies is.

 

Wat is micropigmentatie?

Micropigmentatie is eigenlijk niks anders dan permanente make-up. Je mag het echter niet vergelijken met tatoeëren. Bij het tatoeëren dringt de naald door tot de derde huidlaag en bij micropigmentatie maar tot de eerste. Dat is waarom deze methode ook geen pijn doet. Het is een uitkomst waar veel mensen baat bij hebben. Middels permanente make-up kun je iemands zelfbeeld verbeteren en het zelfvertrouwen teruggeven. Micropigmentatie wordt om zowel cosmetische als medische redenen gedaan. Het kan zijn dat je gewoon geen zin hebt om elke ochtend lang voor de spiegel te staan om je eyeliner aan te brengen of je wenkbrauwen te tekenen. Met micropgimentatie kun je permanente eyeliner en permanente lipliner laten zetten. Maar je kunt ook gaan voor permanente wenkbrauwen of wimperverdikking. Dit is ideaal voor iedereen die ‘s ochtends iets langer in bed willen blijven liggen, maar ook voor sporters, brildragers en mensen die allergisch zijn voor make-up. De make-up blijft heel wat jaren zitten, dus jij hoeft je nooit druk te maken of je er wel goed uit ziet ja of nee. Dit is natuurlijk de cosmetische kant van micropigmentatie. Je hebt ook de medische kant en die wordt dermapigmentatie genoemd. Mocht je last hebben van zichtbare littekens, een borst reconstructie nodig hebben of last hebt van haaruitval, dan is dit een goede oplossing. Dermapigmentatie is eigenlijk de laatste hand die wordt gelegd op het werk van een plastisch chirurg. Hiermee kun je littekens en pigmentvlekken camoufleren, maar ook haar simuleren.

 

Opleiding volgen

Bij onder andere Nouveau Contour kun je de opleiding volgen tot micropigmentatie specialist. De basiscursus duurt maar zeven dagen. Een kwalitatieve opleiding die internationaal gerenommeerd is. Maximaal drie studenten per docent, zodat iedereen veel persoonlijke aandacht krijgt. Je krijgt vier dagen achter elkaar les en daar worden alle kneepjes van het vak je bijgebracht. Daarna krijg je nog drie herhalingsdagen. Na de basiscursus heb je natuurlijk de mogelijkheid om je kennis te verbreden en om er nog andere cursussen achteraan te doen.

Rate this post

Verstuur reactie