×

CSA helpt bedrijven om te gaan met big data

CSA helpt bedrijven om te gaan met big data

Er bestaat niet slechts één soort data en elke soort data hoort weer op een andere manier mee om te gaan. Daar komt bij dat Big data een markt is die zich in een sneltreinvaart ontwikkelt. Als je er op de goede manier mee omgaat kan je veel halen uit big data. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de Cloud Security Alliance (CSA).

Big data report

Big data is onder te verdelen in zes verschillende categorieën die de Big Data Taxonomy Report aanhaalt: storage-infrastructuur, datadomeinen, visualisatie, computerinfrastructuur, security en privacy, analytics. Voor bedrijven is het heel erg prettig om gebruik te maken van de big data report, omdat het hen helpt keuzes te maken en inzicht te verkrijgen in infrastructuur. Ook is dit rapport handig om inzichtelijk te krijgen welke eisen bepaalde big data hanteren, zodat ze goed op te slaan te zijn, te verwerken en te analyseren.

Wetenschappelijke kennis

Bestuurslid van de Big Data Working Group van CSA, Sreeranga Rajan, zegt dat de digitalisering zeer geavanceerd is geworden. Men kan een beroep doen op de CSA voor wetenschappelijke kennis die gebruikt kan worden bij alle daagse werkzaamheden bij bijvoorbeeld het digitaliseren van bedrijfsprocessen en het inzetten van betaalbare en grootschalige hardware bij machine-to-machine communicatie. Waar voorheen ideologieën over parallelle en gedistribueerde computing enkel op papier bestonden kunnen ze nu werkelijkheid worden.

Verschillende soorten data

Niet alle data is hetzelfde, maar heel vaak wordt alle data wel op dezelfde manier gebruikt, verwerkt en opgeslagen. Het is vaak onwetendheid bij mensen en bedrijven en daar is CSA voor. Rajan streeft ernaar dat mensen gebruik zullen maken van het door hun opgestelde rapport, zodat men de juiste wegen zullen bewandelen op het gebied van omgaan met big data. Want daar heb je nu eenmaal een goede begeleiding of heel goed dms voor nodig.

Rate this post

Verstuur reactie