×

Hoe u de kosten van uw ICT kunt verminderen

Hoe u de kosten van uw ICT kunt verminderen

De opbouw van ICT kosten is bij veel bedrijven ongeveer hetzelfde. Vaak is er deskundig personeel dat de ICT werkzaamheden op zich neemt. Deze medewerkers moeten vanzelfsprekend goed uitgerust met de benodigde materialen. Ze hebben dus de juiste hulpmiddelen nodig. En de benodigde opleiding om deze hulpmiddelen te kunnen gebruiken, wat nogal wat kosten met zich meeneemt. Maar wat is een ICT’er zonder uitdaging? Gezien je een ICT’er niet aan het werk moet zetten met de administratieve taken.

Komen de zorgen al omhoog? Er zijn verschillende manieren om deze te verminderen en zo ook de totale ICT kosten te verlagen. In dit artikel komt het naar voren.

Goed opgeleid ICT personeel

Heeft u voldoende systeembeheerders in dienst? Het minimum is namelijk vaan twee systeembeheerders. Heeft u er maar één? Of helemaal geen? Dan loopt u een erg groot risico. Want wat is het plan als uw systeembeheerder op vakantie is? Deze tijd wordt dan vaak weer weggenomen bij iemand binnen het bedrijf die er nog wel een klein beetje verstand van heeft.

Of u heeft gewoon twee of meer systeembeheerders in dienst om deze problemen te voorkomen. Mits u ook daadwerkelijk werk hebt voor twee systeembeheerders. Of is het slechts een kleine verzekering?

Uw systeembeheerders horen altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen, waardoor bijscholing een vereist is. Met de bijkomende kosten. En kunt u er zeker van zijn dat deze werknemers uw bedrijf trouw blijven na het voltooien van deze opleidingen.

Steeds meer IT personeel binnen de MKB bedrijven vertrekken, namelijk 17%. Deze dalende loyaliteit van werknemers is een steeds groter wordende zorg van werkgevers. Hoe creëer je een werksfeer waar werknemers blij van worden. Het grootste probleem is vaak dat de aanwezige beheerders de gewenste uitdaging niet meer kunnen vinden. En het is niet zo gemakkelijk om even een groot ICT project op te zetten.

Hoe voorkomt u uw zorgen?

U kunt uw ICT zorgen en kosten verminderen door te leasen en gebruik te maken van ICT detachering. Echter mag het outsourcen van uw ICT niet tot gevolg hebben dat u zelf de controle over uw deze activiteiten verliest.

Bovendien is het belangrijk dat dit wordt gedaan met de hulp van een organisatie die de activiteiten van een ander centraal zetten.

Wanneer u ICT detachering gebruikt om een professionele ICT’er in te huren voor een bepaalde tijd zijn uw problemen vaak opgelost. De professional lost het op tegen een redelijke prijs en is bereid om zijn kennis te delen met de huidige werknemers.

Rate this post

Verstuur reactie