×

3 tips om een bruiloft betaalbaar te houden

3 tips om een bruiloft betaalbaar te houden

Een bruiloft is één van de mooiste dagen uit het leven van koppels. De hele voorbereiding die er aan vooraf gaat zorgt ervoor dat de dag zelf een ontlading van geluk geeft.

Het uitzoeken van het juiste ontwerp tussen de ontelbaar vele trouwjurken, de locatie kiezen met de juiste ambiance, bloemen, eten, auto en uiteraard de mensen uitnodigen die bij deze speciale dag mogen zijn. Al met al een hele organisatie die soms de nodige stress met zich mee brengt. Vaak is de stress nog niet eens voor het organiseren, maar de kosten die hier uit voort vloeien. De dag moet alles hebben wat nodig is, maar ook binnen het budget passen. Dat is vaak lastiger. Gelukkig is er vaak wel een mouw aan te passen. Hierbij een aantal tips om te kunnen besparen.

1. De locatie is heel belangrijk. De juiste keuze hierin maken is vaak moeilijk en er moeten vaak compromissen gesloten worden. Aan dit deel van de bruiloft zijn vaak de meeste kosten verbonden. Niet alle koppels willen perse in de kerk trouwen. Wanneer er voor gekozen wordt om op een andere locatie te trouwen probeer dan niet een aantal locaties te kiezen maar houdt het beperkt tot één. Vaak is het makkelijker om goede prijzen af te dwingen als er op één locatie veel tijd wordt doorgebracht. Daarnaast is het vaak goedkoper (en beter naar eigen smaak) wanneer materialen zoals menukaarten en kerkboekjes zelf gemaakt en geprint worden.

2. Nu is de locatie uitgekozen, maar moet er nog aankleding komen. Ook hier kan flink op bespaard worden. Een bruiloft in de winter? Kies dan niet voor bloemen die eigenlijk alleen in de zomer voorkomen. Kies daarnaast ook niet altijd voor de duurste bloemen, vaak zijn er goede alternatieven die voordeliger zijn maar net zo’n mooi effect geven. Houdt je van groen? Kies dan voor mooie grote bladeren, ook die zijn vaak goedkoper maar kunnen ontzettend mooi zijn.

3. Begin op tijd met sparen. Planning is key bij een bruiloft dus waarom niet wat langer wachten zodat er genoeg tijd is om te sparen. Open hiervoor bijvoorbeeld een nieuwe bankrekening waar elke maand een bedrag opgestort wordt. Een bonus gekregen? Zet die dan ook apart. Op deze manier is het makkelijker om wat extra geld te sparen voor die bijzondere dag.

 

Rate this post

Verstuur reactie