×

Beroepsmuzikant worden? Zo doe je dat!

Beroepsmuzikant worden? Zo doe je dat!

Vind je het heerlijk om muziek te maken en ben je hier het liefst de hele dag mee bezig? Dan kun je ook proberen om van je hobby je beroep te maken. Ook in Nederland zijn er vele beroepsmuzikanten actief die iedere dag muziek maken om inkomsten te genereren en natuurlijk lekker met hun hobby bezig te kunnen zijn. Lijkt jou dit ook wel wat? Lees dan in dit artikel welke drie tips je kunt gebruiken om dichter bij je droom te komen.

Tip 1: maak je eigen muziek

Je komt verder als beroepsmuzikant als je probeert je eigen muziek te maken. Het is leuk als je nummers goed kunt coveren, maar je laat nog beter zien wat je kunt als je zelf een nummer schrijft. Kun je niet zo goed zingen? Dan is dit echt geen probleem, want je kunt ook gewoon muziek maken zonder zang. Wat je ook kunt doen, is een muziekgroep starten om samen muziek mee te maken. Dit kan niet alleen als je pop, rock of een ander genre speelt waar je gemakkelijk een bandje in kunt beginnen, maar ook zeker als je klassieke muziek speelt. Door een groep te vormen, kunnen jullie van elkaar leren en worden jullie allemaal beter.

Tip 2: probeer contracten aan te gaan met theaters

Veel beginnende muzikanten komen niet meteen op de grote podia terecht, maar beginnen in het theater. Misschien niet geschikt voor ieder muziekgenre, maar voor de meeste muziek toch zeker wel. Door contracten aan te gaan met een theater of meerdere theaters in de buurt, maak je jouw naam als muzikant groot en kom je wellicht op de korte termijn op grotere podia te staan.

Tip 3: volg een opleiding tot beroepsmuzikant

Als je een natuurtalent bent en overal zomaar binnen rolt, heb je geen opleiding nodig om beroepsmuzikant te zijn. Gaat het allemaal wat minder gemakkelijk (wat bij de meeste mensen het geval is), dan kun je wel een opleiding gebruiken. Niet alleen om beter te worden, maar ook zeker om op je cv te kunnen zetten dat je een opleiding hebt gevolgd tot beroepsmuzikant. Daar komt nog bij dat het gewoon erg leuk is om een opleiding te volgen als je muziek leuk vindt, simpelweg omdat het jouw passie is en je hier tijdens je opleiding iedere dag mee bezig kunt zijn.

Rate this post

Verstuur reactie