×

Bezoekje aan de dierentuin

Bezoekje aan de dierentuin

Iedereen brengt ergens in z’n leven wel een bezoekje aan de dierentuin. Je zal een uitzondering zijn als je er nog nooit bent geweest, de dierentuin.

Wat is de reden dat je hier heen gaat? Voor de dieren natuurlijk! Hoe exotischer, hoe beter. Maar of de dieren dit zelf nou leuk vinden, daar denken we als mensen niet aan. Ze zitten hele dagen in een kooi of in een grote (in onze ogen) ruimte, terwijl ze eigenlijk in de natuur horen, waar ze lekker kunnen rondlopen, jagen en onderdeel van de kudde kunnen uithangen.

We kunnen toch ook best iets anders doen dan dieren in een relatief kleine ruimte bekijken? Een dagje pretpark is toch ook leuk? Of naar een zwemparadijs? Er zijn genoeg leuke dingen die je kunt doen. Het circus is ook vele malen minder populair, als je het vergelijkt met vroeger. Dat is maar goed ook. Hier weet je zeker dat de dieren in een veelte kleine ruimte worden/werden vastgehouden. Nu zijn er nog wel circussen, maar dan vooral met mensen die shows doen.

Hopelijk gaat het in de toekomst veranderen en krijgen de dieren de ruimte die ze verdienen en houden wij als mensen ons gewoon bezig met attractieparken en andere uitjes.

 

 

Rate this post

Verstuur reactie