×

De meeste aangevraagde toeslagen voor 2014

De meeste aangevraagde toeslagen voor 2014

Van welke toeslagen wordt het meeste gebruik gemaakt

In 2014 zijn er 2 toeslagen het meeste aangevraagd. Dit zijn zorg- en huurtoeslag. Voor het maken van een proefberekening voor deze toeslagen kunt u terecht op de website van de belastingdienst. Het maken van een proefberekening geeft u een indicatie hoeveel toeslag u kunt ontvangen. Op bijvoorbeeld http://www.huurtoeslag-berekenen.net kunt u uw huurtoeslag berekenen. Hiervoor heeft u uw aanslag inkomstenbelasting, jaaropgaaf en loonstrook nodig. Eventueel ook nog van uw toeslagpartner. U kunt uw aanvraag via internet indienen en ook schriftelijk.

Zorgtoeslag

De tegemoetkoming in zorgverzekering kosten wordt in Nederland zorgtoeslag genoemd. Het grootste deel van uw zorgverzekering kosten wordt hier meestal mee gedekt. Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Wanneer u een laag inkomen heeft kunt u zorgtoeslag aanvragen. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen. U kunt alle criteria terugvinden op de website van de belastingdienst.

huurtoeslag-1

Huurtoeslag

De bijdrage in huurkosten van uw huurhuis wordt huurtoeslag genoemd. Je hebt hier alleen recht hierop als u in een huurhuis woont en 18 jaar of ouder bent. U moet ook ingeschreven staan op dit adres. Dit adres moet in Nederland zijn. Of u huursubsidie ontvangt is afhankelijk van uw inkomen. De hoeveelheid is ook afhankelijk van uw inkomen. Ook is er een maximum grens aan spaargeld dat u mag bezitten. Of u hieraan voldoet kunt u terugvinden op de website van de belastingdienst.

Rate this post

Verstuur reactie