×

Hulp voor jongeren

Hulp voor jongeren

Jongeren zijn erg beïnvloedbaar, vooral als ze in de pubertijd zitten. Een goede opvoeding en de juiste balans in huis is dan ook van groot belang. Toch is dit bij een aantal jongeren niet het geval en zij vertonen dan ook problemen. Dit kan zich uitten in agressie, drank, drugs of ze komen in aanraking met de politie. Natuurlijk ligt dat niet alleen aan de gezinssituatie. Er zijn ook jongeren die met zogeheten ‘verkeerde’ vrienden omgaan en die daardoor worden beïnvloed. In veel gevallen hebben deze jongeren hulp nodig. Voornamelijk de jongeren die psychische problemen hebben. Jongeren zijn namelijk erg kwetsbaar. Ze zijn zichzelf aan het ontdekken en dat kan zich uitten in het uitproberen van verschillende drugs. Dit kan ook weer lijden tot verslaving. Uiteindelijk kunnen de psychische problemen arbeidsongeschiktheid tot gevolg hebben en dat wil je natuurlijk voorkomen. De hulp voor jongeren is nodig en de vraag neemt toe. Enige gezinsbegeleiding is dan ook wel gewenst in deze situaties. Het gezin is namelijk verstoord.

 

Veel voorkomende problemen

Jongeren gaan vaak op onderzoek uit. Ze willen ontdekken wie ze zijn en worstelen vaak met hun identiteit. Bij de een neemt dit ernstigere vormen aan dan bij de ander. De meeste jongeren experimenteren hier en daar wat en komen er uiteindelijk achter wat ze willen bereiken en wie ze zijn. Dit gaat vaak vanzelf. Een enkeling heeft hier echter wat meer moeite mee. Zij ervaren angst- en stemmingsstoornissen. Er zijn ook jongeren die een eetstoornis krijgen. Er treden dan relationele en sociale problemen op. Ze functioneren niet goed meer in de maatschappij en worden soms arbeidsongeschikt. Deze jongeren vinden het lastig om hulp te vragen. Dan moeten ze toegeven dat ze zich niet meer alleen kunnen redden. Maar hoe langer ze er mee wachten hoe meer zij zich distantiëren van vrienden, het gezin en school. Er moet daarom op tijd hulp ingeschakeld worden. Intensieve gezinsbegeleiding helpt jongeren weer op het rechte pad. Ze worden weer zelfstandig en krijgen het leven weer op een rijtje.

 

Niet zwak om hulp te vragen

Veel jongeren vinden het lastig om toe te moeten geven dat ze hulp nodig hebben. Ze worden er onzeker door en voelen zich zwak. Ze willen zichzelf kunnen redden en hun eigen problemen oplossen. Toch lukt dit vaak niet en is hulp juist heel erg gewenst. Jongeren zouden juist in moeten zien dat het zwakker is als zij geen hulp vragen dan wanneer ze het wel doen. Vragen om hulp toont juist lef. Je wilt dat de situatie veranderd en daar heb je alles voor over. Wacht dus niet te lang en vraag om hulp. woman-565104_640

Rate this post

Verstuur reactie