×

Het is niet te ontkennen: robots zijn beter in alles!

Het is niet te ontkennen: robots zijn beter in alles!

Robots gaan steeds meer ons leven beïnvloeden, zoveel is duidelijk. Maar dat niet alleen. Ze zijn nu over het algemeen al beter in wat wij doen! Typ voor de grap maar eens ‘robot’ in bij Google nieuws. Het ene na het andere bericht vliegt je om de oren met wat robots tegenwoordig allemaal kunnen, bijvoorbeeld cnc automatisering. Zouden wij in de toekomst ook wat kunnen leren van hun?

Atlas: vallen en opstaan

De wereld is verbaasd over de robot die niet omvalt als je hem een duw geeft. Daarnaast kan hij zelf opstaan op het moment dat hij wel een keer omvalt. Zijn naam is Atlas en hij is gebouwd door robotbouwer Boston Dynamics, een onderdeel van Alphabet. Atlas kan over ongelijk terrein lopen en van alles oppakken, en dat kan hem in de toekomst wellicht een baan opleveren.

Robot die ouderen knuffelt

Robots hebben dan misschien geen gevoel, ze kunnen anderen wel beter laten voelen over zichzelf. Neem nou de robot zeehond die in verpleeghuis Ter Reede in Vlissingen demente ouderen gezelschap houdt. De robot is een soort houvast aan de ouderen die vaak in de war zijn. Ze zoeken naar familie of hun oude omgeving en dat maakt ze onrustig. De zeehond zorgt ervoor dat ze hun aandacht kunnen leggen op iets dat echt is en dat geeft rust. De ouderen in het verpleeghuis kunnen na een bezoek van de robot zeehond beter slapen en het scheelt ze zelfs medicijnen.

Kunstzinnige robot

Op het Mobiel World Congress werd een zeer kunstzinnige robot getoond. Deze kleine robot kon selfies gemaakt met een smartphone handig omzetten naar tekeningen. Door gebruik te maken van coördinaten op de foto kan de robot ze als het ware natekenen. Het lijkt er dus op dat ook de tekenaars die portretten van toeristen maken op alle bekende bruggen in Europa hun baan gaan verliezen in de toekomst.

Rate this post

Verstuur reactie