×

Kortdurende Videohometraining

Kortdurende Videohometraining

Als beginnende ouder ben je af en toe onzeker of je het wel allemaal goed doet. Je zit boordevol vragen en je zou het soms fijn vinden om te horen of je alles goed doet. Ook het krijgen van complimentjes is altijd fijn. Daarom is er nu Kortdurende Videohometraining (K-VHT), speciaal bedoeld voor ouders van jonge kinderen.

Wat is het?
K-VHT is een gedragsinterventie voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Dit programma dat wordt aangeboden door zorginstellingen wil de gezonde ontwikkeling van kinderen bevorderen. Door middel van deze methode worden gedrags- en ontwikkelingsproblemen voorkomen door de ouders te helpen met opvoeden het verbeteren van de relatie tussen ouder en kind. Het gaat als volgt in zijn werk; tijdens meerdere huisbezoeken worden video-opnames gemaakt van momenten tussen ouder en kind. Hierop krijgen de ouders feedback en worden eventuele adviezen gegeven om de opvoeding te verbeteren.

Voor wie is het?
Het programma is bedoeld voor een breed publiek van ouders met jonge kinderen. Het is bijvoorbeeld erg handig wanneer er bepaalde problemen zijn binnen de opvoeding of wanneer je het idee hebt dat je hulp kunt gebruiken voor het versterken van de band tussen jou en je kind. Maar ook als er geen problemen zijn en je wat onzeker bent over de manier waarop je omgaat met je kind, ben je welkom om te participeren in de K-VHT. Bijvoorbeeld wanneer je een baby hebt en je niet goed weet of je het wel allemaal goed doet. Je hoeft dus niet perse voor opvoedproblemen te staan of een beginnende ouder te zijn om mee te doen.

Moeders Informeren Moeders
Er bestaan meerdere programma’s om beginnende ouders te steunen bij de opvoeding. Een voorbeeld hiervan is Moeders Informeren Moeders. Dit is een programma dat speciaal is bedoeld voor beginnende moeders die zich onzeker of alleen voelen. Denk aan jonge moeders, gescheiden moeders of moeders die van nature erg onzeker zijn. In dit programma gaat een ervaren moeder een keer in de maand op bezoek bij de beginnende moeder om haar te begeleiden. Er worden adviezen en tips gegeven en er kunnen vragen worden gesteld. Het is erg fijn om als beginnende of onzekere moeder een steuntje in de rug te hebben en af en toe een complimentje te krijgen. Het programma duurt ongeveer anderhalf jaar en start wanneer het kindje net is geboren.

Rate this post

Verstuur reactie