×

Wat te doen in Zwolle

Wat te doen in Zwolle

Wanneer je met de auto een bezoekje aan Zwolle wilt brengen, kun je erop rekenen dat je nooit ver hoeft te lopen. Parkeren in Zwolle geeft namelijk zo goed als geen ongemak. Ook voor mindervaliden is het parkeren in Zwolle ruimschoots plek. Voor degene die geen hekel heeft aan een stuk lopen, is er de mogelijkheid om bij het Provinciehuis aan de Luttenbergstraat 2 te parkeren. Wel zo praktisch, wanneer je toch al flink betaalt voor een theaterbezoek bij De Spiegel of Schouwburg Odeon.

 

Winkelen

Winkelen kun je uitgebreid in Zwolle, zo goed als alle bekendere winkels zijn aanwezig. Daarnaast kent deze Overijsselse hoofdstad een keur aan kleinere luxe winkels, waar je altijd wel een leuk cadeau vindt voor een speciaal iemand of misschien wel voor jezelf. Het hangt er natuurlijk even vanaf waar je je auto geparkeerd hebt, maar in principe zijn alle winkels op loopafstand bereikbaar. Daarentegen word je gegarandeerd opgenomen in de stadse gezelligheid, welke je vindt in de vele eetgelegenheden, al dan niet voorzien van streekgerechten. Vergeet vooral niet Het Weeshuys over te slaan, waar je per seizoen weer van een ander menu geniet. Het restaurant bevindt zich aan de Van Assendorperstraat 6.

 

Parkeren in Zwolle

Een van de bekendere plekken van parkeren in Zwolle heet het Maagjesbolwerk (Q-park). Je betaalt hier wel iets meer om te parkeren, maar je stapt dan ook vlakbij de Grote Kerk uit en loopt via een van de hoofdstraten het centrum in. Ga je rechtsaf via de Kamperstraat richting het centrum, dan kom je in de Luttekestraat diverse vintage winkels tegen. De kleurrijke winkel Superduper op nummer 52 zal je beslist opvallen en aantrekken om een kijkje binnen te nemen.

 

Cultuur en natuur

Ben je juist in Zwolle om de cultuur en natuur te bekijken? Rondom het centrum is er het prachtige park, Eekhout genaamd, met gigantische treurwilgen en andere reusachtige bomen. Voor kinderen is er veel vertier, onder andere dankzij de vele evenementen en een gezellige kinderboerderij. Ook is er de Theeschenkerij, die wordt geleid door vrijwilligers. Jaarlijks wordt hier de Dag van het Park gevierd. Aan oude gebouwen en musea ontbreekt het ook niet in deze Hanzestad. De Sassenpoort bijvoorbeeld geldt als een van de best bewaarde historische gebouwen, dit monument kent zijn oorsprong in 1406. Tegenwoordig wordt de poort veelal gebruikt voor feestelijke aangelegenheden, maar als je goed ter been bent kun je het monument tot aan de 4e verdieping bezichtigen. Andere noemenswaardige musea zijn Het Vrouwenhuis aan de Voorstraat 46, Museum De Fundatie aan de Blijmarkt 20, de Grote of Sint Michaëlskerk aan de Grote Markt 18 en de paradijselijke beeldentuin, het Anningahof aan de Hessenweg 9.

angel-452780_640

Rate this post

Verstuur reactie