×

Zorg voor het juiste licht

Zorg voor het juiste licht

Een donkere spookstad is iets waar geen enkel mens blij van wordt. We voelen ons dan juist onveilig en worden er een beetje angstig van. De gebouwen lijken veel groter, de straten worden mysterieus en het lijkt alsof je zo een horrorfilm bent ingestapt. Je bent ook veel meer op je hoede als het donker is. Het is dus ook niet zo raar dat licht hsleeping-89197_640eel veel invloed heeft op mensen. Al is het alleen maar om geborgenheid en veiligheid te creëren. Licht kan een omgeving veranderen en toegankelijker maken. Met de juiste terrein verlichting van Fagerhult zorg je er dus voor dat je jouw bedrijf, gebouw of omgeving aantrekkelijker wordt.

 

Verlicht de stad

Bij het kiezen van de juiste verlichting gaat veel meer schuil, dan alleen het uitzoeken van ene lampje. Licht kan iemand verdrietig, opgewekt, vrolijk of heel down maken. Voor bedrijven en voornamelijk horecagelegenheden is het dus belangrijk om gebruik te maken van het juiste licht. Ook steden moeten denken aan de straatverlichting. Door gebruik te maken van de juiste verlichting, kun je de stad of het dorp een heel ander karakter geven. De straten zien er dan vrediger en toegankelijker uit en je voelt je er een stuk veiliger. Ook parken moeten goed verlicht worden. Als mensen willen we graag weten hoe iets eruit is, hoe groot iets is, hoe ver iets van je af is. Dan kun je je daar namelijk op instellen. Verlichting zorgt ervoor dat we dat soort dingen kunnen waarnemen.

 

Maak een lichtplan

Als bedrijf en als overheid doe je er dus goed aan om een goed lichtplan op te stellen. Je wilt als bedrijf het beste voor je medewerkers, maar ook dat je toegankelijkheid uitstraalt. Als overheid is het de taak dat je de bevolking een veilig en vertrouwd gevoel geeft. Natuurlijk is dat niet alleen afhankelijk van licht, maar het speelt wel een belangrijke rol. Een lichtplan is daarom een erg goed idee.

Rate this post

Verstuur reactie