×

Hoe komt de prijs van een dakkapel tot stand

dakkappel-prijs

Hoe komt de prijs van een dakkapel tot stand

dakkappel-prijsDe prijs van een dakkapel verschilt per persoon. De prijs is namelijk afhankelijk van afmetingen en wensen. Er is veel mogelijk wat ook flink invloed kan hebben op de kosten. Zoek je een goedkoop dakkapel, of kies je voor praktisch en duurzaam?

De breedte zorgt ervoor dat prijs van een dakkapel in de basis al flink beïnvloed. Hoe breder, hoe duurder. Er is immers meer materiaal nodig waaronder glas, en glas is waarschijnlijk het duurste onderdeel. Sommige mensen kiezen ervoor om een blind stuk te nemen, dus een dicht paneel, wat de prijs van een dakkapel weer gunstig kan beïnvloeden.

 

Dakkapel prijzen in de breedte

Dakkapel prijzen zijn vooral gebaseerd op de breedte. Als we puur even naar de prijzen kijken van de goedkoopste dakkapellen en puur even letten op de breedte, dan kost een dakkapel van 200cm zo’n 3200 euro, een 300cm zo’n 3800 euro, en een 400cm zo’n 4200 euro.

Wat de hoogte betreft kun je kiezen uit 150cm hoog en 175cm hoog. Vroeger was er slechts 1 maat en dat was 150cm. De vraag naar 175cm kwam steeds vaker voor waardoor het aanbod hierin ook is meegegroeid. Bovendien doen de meeste gemeenten hier niet moeilijk over, en kun je alsnog zonder vergunning een dakkapel aan de achterzijde van de woning laten plaatsen, ook al is deze 175cm hoog. De hogere versie kost gemiddeld 300 euro extra.

 

Ramen en kozijnen

Glas is duur, dat weten we allemaal, maar dat geldt ook voor kozijnen. Hoe ingewikkelder het kozijn, hoe duurder het wordt. Met ingewikkeld bedoelen we het aantal ramen die open moeten kunnen. Hiervoor is namelijk een extra raamdeel nodig welke voorzien moet worden van een scharnierende constructie en raambeslag zodat je het raam ook kunt vergrendelen.

 

Afwerking en extra’s

Wanneer een dakkapel gemonteerd is dan is de binnenkant afwerken vaak een optie. Per huis is dit namelijk verschillend. Aftimmer is dus een extra optie waaruit je kunt kiezen en wat de kosten zijn verschilt per huis en hangt af van de wensen. Wil je bijvoorbeeld een plafond met verlichting of gordijnen meteen laten ophangen? Alles is namelijk mogelijk.

Ook kun je kiezen uit ventilatieroosters, insectenhorren, rolluiken, en natuurlijk de kleur van het kozijn.

Rate this post

Verstuur reactie