×

Prijs van een dakkapel

dakkapel-prijzen

Prijs van een dakkapel

Wil je van een zolderkamer een slaapkamer maken, of wil je een van de kamers vergroten? Dan is een dakkapel de oplossing. Een dakkapel zorgt ervoor dat er meer ruimte en licht gecreëerd wordt. Niet alleen krijg je daardoor een grotere en lichtere ruimte, maar wordt je huis ook meer waard.

Bij veel dakkapel bedrijven krijg je weinig duidelijkheid wat een dakkapel kost. De prijs van een dakkapel hangt af van een aantal factoren. Een aantal van deze factoren zijn:

  • Het type dak
  • Het materiaal van de kozijnen
  • Het aantal vaste/te openen ramen
  • De breedte

Het type dak

De meest voorkomende dakkapellen hebben een plat dak of schuin dak. Wil je een dakkapel bovenaan het dak in de nok, dan krijg je te maken een enkelzijdige of dubbelzijdige verhoogde nok. Hierbij moet de constructie van het dak aangepast worden en daarmee lopen de kosten flink op. Een dakkapel met dubbelzijdig verhoogde nok kost vaak 2,5 keer zo duur.

Materiaal van de kozijnen

Het materiaal van de kozijnen spelen ook een rol in de prijs van een dakkapel. Daarbij kun je kiezen uit kunststof en hout. Kiest met voor hout, dan krijg je hardhout. Een houten kozijn gaat minder lang mee dan een van kunststof. Kunststof is tegenwoordig het meest gekozen materiaal.

Aantal vaste en draai/kiep ramen

Een vast raam is een raam dat niet open kan. Een draai/kiep raam kan wel geopend worden. Een vast raam is goedkoper dan een raam dat open kan omdat hier scharnieren en een sluiting voor nodig is (Hang en sluit werk). Daarbij krijg je in feite een extra kozijndeel omdat het glas in ook in een kozijndeel zit. De prijs is ook afhankelijk van hoe groot de ramen zijn.

De breedte

De breedte van het dakkapel speelt de grootste rol. Dakkapellen beginnen van 150cm (1 meter 50) en lopen door tot ongeveer 500cm (5 meter). Tegenwoordig kun je ook uit 2 standaard hoogtes kiezen waaronder 150cm en 175cm.

dakkapel-breedte

Prijsvoorbeelden:

Dakkapel 150 cm breed / plat dak / normaal dubbel glas / 1 raam dat open kan / 1 vast raam / multiplex afwerking / Prijs 3500,- euro inclusief montage.

Dakkapel 300 cm breed / platdak / normaal dubbel glas / 2 ramen dat open kunnen / 1 vast raam / multiplex afwerking / Prijs 4500,- euro inclusief montage

 

Bekijk de online dakkapel prijzen van 3 aanbieders hieronder:

Dakkapellen.pro online dakkapel prijs
Blok-dakkapellen.nl online dakkapel prijs
Dakkapelmontage.nl online dakkapel prijs
Dakkapel-aannemer.nl online dakkapel prijs

dakkapel-1 dakkapel-22 losse dakkapellen met balkon

Vergelijk zeker verschillende aanbieders omdat de kosten van elkaar kunnen verschillen. Afhankelijk van de grootte (breedte), het aantal ramen, kunnen de prijsverschillen variëren. Vergelijk altijd en nodig de verschillende partijen uit zodat je een goede vergelijking kunt maken.

 

5/5 - (3 stemmen)

Verstuur reactie