×

Wat zijn de kosten van een dakkapel

Wat zijn de kosten van een dakkapel

Je overweegt om een dakkapel te laten plaatsen. Je hoeft waarschijnlijk geen lening af te sluiten, want je beschikt over e=spaargeld. Het budget is echter niet onbeperkt Daarom ga je op zoek naar informatie over de kosten van een dakkapel. De gemiddelde kosten van drie typen dakkapel vind je hier.

 

Wat bepaalt de kosten van een houten, kunststof of polyester dakkapel

Niet alleen het gebruikte materiaal is van invloed op de gemiddelde kostprijs van een dakkapel. Ook de gekozen constructie soort is van invloed op de prijs. De twee mogelijke constructiesoorten zijn maatwerk en prefab. Een prefab constructie wordt in de fabriek gemaakt, terwijl een maatwerk constructie ter plaatse wordt gemaakt. Uit de onderstaande cijfers wordt duidelijk dat een prefab constructie beduidend goedkoper is dan een maatwerk constructie. Waarom kost een maatwerkconstructie beduidend meer? Een maatwerkconstructie kost beduidend meer omdat het maken van een maatwerkconstructie doorgaans aanzienlijk meer tijd kost. Eerst moeten de maten nauwkeurig worden gemeten. Vervolgens gaan de vakmensen aan de slag. Het is dus, zeker als je een beperkt budget hebt, aantrekkelijk om te kiezen voor een prefab constructie.

 

De kosten van een dakkapel per materiaal en constructiesoort

De gemiddelde kostprijs van een houten prefab dakkapel bedragen 3300 euro. Wil je liever dat er maatwerk wordt geleverd. Dan worden de kosten aanzienlijk hoger. Je betaalt dan gemiddeld 4.100 euro. Kies je voor de duurdere prefab dakkapel die vervaardigd is van kunststof? Dan betaal je gemiddeld 3.800 euro. Besluit je om alleen genoegen te nemen met maatwerk? Dan betaal je 4.800 euro. Dat is dus duizend euro meer. Dakkapellen van polyester zijn het duurste in aanschaf. Ze zijn uitsluitend leverbaar als prefab. Voor een dakkapel van polyester betaal je gemiddeld 4.775 euro.

 

Hoe wordt de prijs van een dakkapel opgebouwd?

Stel je besluit om een dakkapel te laten plaatsen. Waar geef je je geld dan aan uit? Er kunnen vier verschillende kosten worden onderscheiden: kostprijs voor het materiaal, arbeidskosten, de kosten voor de aankoop van kozijnen en de afvoerkosten. De kosten zijn als volgt verdeeld: 43 % kostprijs voor het materiaal, 29% arbeidskosten, 22 % voor de aankoop van kozijnen en 6% voor de afvoerkosten.

dakkapel met glasroedes kunststof

De dakconstructie heeft ook invloed op de prijs

De dakconstructie kan ook een behoorlijke invloed hebben op de prijs van de dakkapel. Beschikt de dakkapel over een plat of over een schuin dak? Een dakkapel met een plat dak is aan te raden. Je bespaart dan de meerkosten van een schuin dak. Die meerkosten bedragen doorgaans ruim 1.000 euro.

Rate this post

Verstuur reactie