×

Een Agapornis Kopen

Een Agapornis Kopen

Agapornis

Een agapornis is een ontzettend populair huisdiertje, steeds vaker hoor je van mensen dat zij een agapornis hebben aangeschaft waar ze meer dan gelukkig mee zijn. Wil jij een agapornis kopen en wil je eerst wat meer informatie? Dan ben je bij een website zoals de agapornis aan het juiste adres.

Waar koop je een Agapornis?

Om een agapornis te kopen moet je wel weten waar je er één kan kopen. De meeste dierenwinkels zullen er wel één of twee in de winkel hebben. Maar niet elke dierenwinkel heeft een dwergpapegaai die volledig gezond is. Het nadeel hiervan is dat als je onervaren bent je nog niet goed weet welk dwergpapegaai er nou gezond uitziet en welke niet.

Vaak kan je door goed op te letten al zien aan de houding van de agapornis als hij of zij lekker in zijn vel zit. Let bijvoorbeeld op hoe de vleugels van de agapornis staan. Als zij lijken te hangen dan kan dit betekenen dat er iets mis is met de dwergpapegaai, het kan echter ook betekenen dat de vogel het warm heeft.

Zit de dwergpapegaai iets wat opgebold, op de grond of ergens in een hoek? Dan is het ook mogelijk dat er iets aan de hand is. Bij twijfel moet je overigens ook nooit de poging wagen.

Een andere plaats waar je een dwergpapegaai kan kopen is bij iemand thuis via websites zoals marktplaats, vraag zoveel mogelijk informatie aan de verkoper; op deze manier kom jij erachter hoe veel aandacht de verkoper voor zijn dwergpapegaai heeft gehad.

Agapornis Eerste Dag Thuis

Na de aankoop kan je jouw agapornis mee naar huis nemen, vaak is het handig om de vogel eerst even te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving, wel is het natuurlijk toegestaan om die dag zoveel mogelijk tijd met hem of haar door te brengen.

Als de dwergpapegaai nog iets schuw is dan kan je dit doen terwijl hij of zij in zijn of haar kooi zit. Ga gerust bij de kooi zitten en praat tegen jouw nieuwe huisdier en bied hem of haar wat te eten aan door de kooi heen.

Als de agapornis tam is dan is het geen probleem om hem de eerste dag al uit de kooi te laten, jouw dwergpapegaai zal vanzelf wennen en weten wat zijn kooi is, door meteen met hem of haar te gaan spelen zal jouw dwergpapegaai zich snel comfortabel voelen bij jou.

Rate this post

Verstuur reactie