×

Wat kan ik doen tegen voedselallergie bij honden?

Wat kan ik doen tegen voedselallergie bij honden?

Een voedselallergie bij honden uit zich vaak in jeuk, maagdarmproblemen en/of een combinatie hiervan. Een voedselallergie wordt vaak veroorzaakt door een stof in de dagelijkse voeding van je hond. In veel gevallen wordt daarom bij de symptomen van een voedselallergie bij honden een soort eliminatiedieet geadviseerd: een dieet waarbij het voer maar één eiwitbron (of koolhydraatbron) bevat en waarbij het dus grotendeels uitgesloten wordt dat je hond last zou krijgen van een voedselallergie.

Er zijn verschillende typen hondenvoer op de markt die bij een eliminatiedieet voor honden aansluiten. Ondanks dat je een dergelijk dieet ook zelf kunt samenstellen, kun je ook kant-en-klaar hondenvoer speciaal voor honden met een voedselallergie bestellen. Dit scheelt een hoop voorbereidingstijd. Ook ben je er met dergelijke kant-en-klaar zakken hondenvoer van verzekerd dat de hond, ondanks het dieet, toch nog genoeg én de noodzakelijke nutriënten (voedingswaarden) binnenkrijgt. Zo ontstaan er geen tekorten en blijft je hond ondanks het dieet en de aangepaste voeding gezond.

Het woord ‘dieet’ laat vaak denken dat de kilo’s er vanaf moeten vliegen, maar in dit geval is dat dus niet zo. Het dieet wordt voornamelijk toegepast om het aantal voedingsstoffen te verlagen en daarmee ook de kans op een allergische reactie te verlagen of de allergische reactie zelfs te kunnen voorkomen. Het hondenvoer speciaal voor voedselallergieën is daardoor net zo rijk aan energetische waarde als andere voedingsmiddelen voor je hond.

In de meeste gevallen is een hond met deze speciale voeding vrij snel van de symptomen van de voedselallergie af. Dat scheelt een hoop ongemakken bij je hond en jou een hoge rekening van de dierenarts! Wanneer de hond dankzij dit dieet klachtenvrij is, kun je eventueel proberen af en toe ook andere voedingsmiddelen aan je hond te geven. Zo kun je testen waar je hond precies allergisch voor is. Wanneer je dit weet, is het nog makkelijker om je hond de juiste voeding voor te schotelen.

Rate this post

Verstuur reactie