×

5 beroepen waarbij narrowcasting een must is

5 beroepen waarbij narrowcasting een must is

Narrowcasting is een populair communicatiemiddel waarmee veel bedrijven content verspreiden, zoals Qyn. In principe kan iedere organisatie een boodschap overbrengen dankzij deze schermen, maar er zijn een aantal beroepen waarbij het echt een must is. Op deze manier kun je op een eenvoudige manier adverteren, snel informatie updaten, naamsbekendheid vergroten en wachtrijen leuker maken.

Een huisarts

Het beroep dat narrowcasting het meest voordelig kan inzetten is een huisarts. Mensen die in de wachtkamer zitten bij de huisarts hebben vaak veel vragen. Ze hebben pijn hier of klachten daar, een communicatie beeldscherm is dan dé manier bij uitstek om vast wat informatie vooraf te geven. Creëer een interactief scherm met touchscreen zodat men zelf in kan vullen wat de klachten zijn. Zo kan er al wat informatie worden verschaft over bijvoorbeeld behandelingen of medicijnen. Daarnaast kan er op de schermen ook vermaak worden getoond, met name voor kinderen is dit leuk. Zij hebben vaak weinig geduld voor de lange wachttijden bij een huisartsenpost. Een spelletje, filmpje of plaatjes kunnen het kind afleiden en daarmee meer geduld kweken. Tot slot kunnen algemene praktische zaken gemakkelijk getoond worden zoals de wachtrij voor de apotheek, openingstijden, spreekuren of informatie over feestdagen. Voldoende opties om als huisarts narrowcasting in te zetten.

De groenteboer

Een groenteboer heeft ook veel profijt van narrowcasting. Ieder seizoen zijn er namelijk andere groente in trek. In de winter wil iedereen pompoenen, terwijl in de zomer juist de asperges populair zijn. Via communicatie schermen kan hier op worden ingespeeld. Daarnaast zijn groenteboeren vaak lokale ondernemers, die veel met sponsoren werken. Deze kunnen een positie krijgen op een narrowcasting scherm. Tot slot is het natuurlijk de perfecte manier kortingen en acties aan te prijzen.

Het kinderdagverblijf

Je zult er misschien niet meteen aan denken, maar ook op een kinderdagverblijf zijn narrowcasting schermen erg nuttig. Naast het tonen van openingstijden en schoolvakanties, kunnen ook de verjaardagen van de kinderen worden getoond. Hierdoor kan daar leuk op worden ingespeeld met traktaties of knutselwerkjes. Tot slot kan er voor ouders nuttige informatie worden getoond over diploma’s van medewerkers of als er bijvoorbeeld een hoofdluis plaag is.

Een makelaar

De enige manier om geld te verdienen als makelaar is door heel veel huizen te verkopen. Niet zomaar eentje, maar veel! Via schermen in de etalage van je kantoor kun je het aanbod op een professionele manier tonen aan voorbijgangers. Verschillende huizen, foto’s van het interieur en exterieur, de voordelen van een huis, praktische informatie en natuurlijk de prijs. Er kan ook gekozen worden voor een interactief beeldscherm, waardoor mensen zelf door het huis kunnen lopen. Virtual reality wordt daarmee toegepast.

De snackbar

De MacDonalds is hierin voorloper, maar eigenlijk kan elke snackbar hier van leren. Het doorgeven van een bestelling, zelf scrollen door het menu en aanvinken wat je wil. Maar er zijn ook snackbarren die narrowcasting schermen hebben toepast op het weer. Is het buiten super warm? Dan toont het scherm als eerste alle ijsjes. Regent het? Dan worden de warme gerechten juist als eerste getoond. Slim en nuttig!

Rate this post

Verstuur reactie