×

6 trucjes voor Whatsapp

6 trucjes voor Whatsapp

Whatsapp is veruit de meest gebruikte app in Nederland voor je smartphone. Even je moeder een berichtje sturen, een herinnering voor dat, foto’s delen en praten met je vrienden een groepschat. Stiekem breng je heel wat uren van je tijd door met whatsappen, een snel mobiel internet abonnement is dan uiteraard noodzakelijk. Whatsapp is een applicatie die continu in ontwikkeling is en nieuwe updates op de markt brengt. Wil je graag mee met de tijd en trends? Zorg dat je Whatsapp gedrag meegaat met de laatste ontwikkelingen. En laat je verrassen door instellingen, waarvan je misschien niet van het bestaan wist.

1 – Privacy

Waarschijnlijk heb je deze melding al eerder voorbij zien komen, maar Whatsapp vraagt om een akkoord voor het delen van je gegevens met Facebook. Op deze manier kun Facebook passende advertenties in jouw tijdlijn laten verschijnen, op basis van je Whatsapp gesprekken. Wil je dit liever niet? Nadat op akkoord hebt gedrukt bij de nieuwe voorwaarden, heb je slechts 30 dagen om terug te krabbelen.

2 – Anonimiteit

Whatsapp is tegenwoordig een belangrijke speler in je sociale netwerk, zo ben je vaak onderdeel van talloze groepsapps: familie, vrienden, sportclub, collega’s en verjaardagen/feestjes groepen. Persoonlijke gegevens zijn dan zichtbaar voor elke deelnemer. Bij je privacy-instellingen kan je dit aanpassen naar: niemand, jouw contacten of iedereen. Zo bepaal je zelf, wie wat ziet.

3 – Vetgedrukt, schuingedrukt of doorgestreept.

Wist je dat je deze tekst opmaak kunt toepassen? Wij niet, maar het is heel simpel. Plaats de tekst die je vetgedrukt wil tussen *twee sterretjes*. Liever schuin? Gebruik dan twee underscores, eentje voor en eentje na de tekst. Tot slot zorg je met een ~ voor en na de tekst, voor een doorgestreepte opmaak. Handig als je iets wil benadrukken in je appje.

4 – Opslaan van berichten

Wil je iets belangrijks niet vergeten? Maar wordt er direct zoveel overheen gepraat, dat het berichtje ergens in de ellenlange gesprekken verdwijnt? Je kunt tegenwoordig dit soort berichtjes bewaren, door het te vast te pinnen. Dubbel klik en het bericht is opgeslagen, zodra je een sterretje ziet staan. Het bericht terugvinden? Ga bij iOS naar instellingen en bij Android naar de drie bolletjes, daar vind je onder optie: berichten met ster, de opgeslagen berichten.

5 – Datums aan je agenda koppelen

Super simpel, en vooral erg handig! Een datum ontvangen voor een feestje? Wanneer je dit bericht ingedrukt houdt, kun je direct in je agenda een nieuw item aanmaken. Idem dito geldt voor tijdsaanduidingen: vandaag en morgen.

6 – Reageren vanuit een pop-up melding

Snel reageren op een whatsappje? Wanneer je een pop-up melding krijgt, is dit snel en gemakkelijk mogelijk. Bij iOS schuif je de melding omlaag of opzij om snel te reageren. Er wordt dan niet meteen de hele app geopend, maar enkel een reactie balkje. Ideaal als je weinig tijd hebt, en wil reageren zonder alle andere gesprekken te openen.

Met deze tips kun je whatsappen als een expert! Veel plezier.

Rate this post

Verstuur reactie