×

Hoe milieuvriendelijk is LED-verlichting eigenlijk?

Hoe milieuvriendelijk is LED-verlichting eigenlijk?

De LED’s hebben vele voordelen vergeleken met gloeilampen en TL-verlichting, vooral door het lage energieverbruik, de langere levensduur, het kleine oppervlakte, de duurzaamheid, de weerstand tegen trillingen, de lage warmteafgifte.

Geen gevaarlijke stoffen

Verder wordt er bij de productie van LED-lampjes geen kwik gebruikt (dat bij blootstelling aan het milieu zeer giftig is) zoals in de fluorescerende technologie wel gebruikelijk is. LED-lampjes produceren geen magnetische velden zoals de magnetische inductie technologie, (de magnetron), die een hogere reststraling heeft met nadelige gevolgen voor de mens.

Ze verminderen ruis op de elektrische leidingen en zijn heel geschikt voor gebruik met fotovoltaïsche panelen (zonnepanelen) dan elke andere huidige technologie. Bekijk meer Led-tl lampen op http://ledtl.nl/

Flitsend

LED’s worden niet nadelig beïnvloed door de intermitterende verlichting, ze kunnen dus functioneren als stroboscopische lampjes en dat zal de gemiddelde levensduur niet verminderen. Ze zijn goed toepasbaar bij explosie beveiligingssystemen omdat ze gemaakt worden van duurzaam materiaal en in de meeste kleuren (behalve misschien blauw), een hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid hebben.

Het is de duurzaamheid en betrouwbaarheid die we zoeken bij onze verlichting. Daar staat tegenover dat er bij de productie van LED-lampjes wel metalen en plastics gebruikt worden. Materialen dus die de natuur niet, of maar heel langzaam, kan afbreken. Daar heeft moeder natuur dus een beetje hulp bij nodig.

Gooi ook uw kerstverlichting dus niet bij het huishoudelijk afval, maar zorg ervoor dat ze gerecycled kunnen worden. De meeste materialen zijn goed terug te winnen en kunnen dus hergebruikt worden.

Rate this post

Verstuur reactie