×

Lenovo laptops maken tijdelijk geen gebruik meer van Superfish

Lenovo laptops maken tijdelijk geen gebruik meer van Superfish

De laptop topper Lenovo plaatst voortaan geen Superfish adware op haar laptops totdat Superfish niet langer meer gebruik maakt van pop up advertenties. De huidige versies van de software hebben nodig een update nodig. Een erg groot deel van het publiek dat een Lenovo laptop bezit klaagt al enige tijd over de Visual Discovery addon van Superfish die Lenovo normaliter voorinstalleert op al haar laptops. De zeer irritante voorgeïnstalleerde software draait stilletjes op de achtergrond en implementeert pop up advertenties van producten. Na meerdere geïrriteerde meldingen van trouwe Lenovo laptop bezitters heeft het bedrijf aangegeven tijdig te stoppen met het voorinstalleren van de software.

Het bedrijf meldt dat vanwege problemen met de Visual discovery browser addon van Superfish, onder andere de browser pop ups, ze hebben besloten de software tijdelijk van systemen te verwijderen totdat Superfish een applicatie verstrekt die de huidige problemen verhelpt. Voor iedereen die al een Lenovo laptop bezit heeft het bedrijf een verzoek ingediend bij Superfish om een automatische update door te voeren die de hinderlijke problemen doen verhelpen.

Lenovo dwingt een automatische update af

Ook vermeldt Lenovo aan haar klanten dat de Superfish software enkel geïnstalleerd is op consumentenlaptops en de software geen gebruikersdata analyseert. De software werkt enkel per onafhankelijke sessie en slaat geen gebruikersdata op, bovendien heeft de software geen enkel idee wie de gebruiker is en worden gebruikers ook niet getracked. De Visual Discovery applicatie van Superfish schijnt kenbaar afbeeldingen van websites die je hebt bezocht herkennen en vervolgens producten die er op lijken via een pop up aanbieden. Deze software maakt gebruik van 70 duizend online winkels om jou een vergelijkbaar product voor te schotelen.

Het idee achter de reclame software Superfish is de gebruiker te informeren van producten die ze mogelijk interessant vinden maar echter niet bij naam en rugnummer kennen. Mogelijk hebben ze geen flauw idee hoe of waar je dit product moet zoeken, Superfish helpt de gebruiker daarbij een handje, zo zegt Lenovo. Je hebt bij de allereerste keer dat je de browser op een Lenovo laptop gebruikt ook de optie om de voorwaarden van Superfish af te wijzen waardoor de addon automatisch uitgeschakeld wordt.

Rate this post

Verstuur reactie