×

Mooie foto’s maken met je iphone

Mooie foto’s maken met je iphone

Tegenwoordig hebben we helemaal geen dure grote camera’s meer nodig om leuke foto’s te maken. Tijdens een dagje naar de dierentuin, naar het strand of naar een pretpark is het niet altijd fijn om een grote camera mee te slepen. Of je nou een refurbished iphone of een nieuwe iphone hebt, je smartphone heb je toch altijd bij de hand, dus waarom zou je hier dan geen foto’s mee maken? Met een beetje oefening kunnen deze foto’s ook heel leuk zijn. Daarom geven we hier enkele tips.

Starten

Bijna iedereen maakt wel eens een foto met zijn smartphone. Een selfie met je vrienden, een uitzicht wat je écht even aan iemand wil laten zien, of gewoon om te vragen of je het juiste product koopt voor je vriendin. Deze foto’s zijn meestal niet perfect om in te lijsten of in te plakken in een fotoalbum. Met een beetje oefening kun je echter snel je foto skills verbeteren. Als je begint met het creatief foto’s maken met je telefoon zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken.

 

Ten eerste is het belangrijk om je favoriete app altijd snel bij te hand te hebben. Je hebt vast wel voorkeur voor een app waarmee je altijd je foto’s maakt. Zorg ervoor dat deze op je hoofdscherm staat, zodat je er altijd snel bij kunt. Gebeurt er opeens iets leuks? Vliegt er een mooie vogel voorbij? Kom je net je favoriete BN’er tegen? Door de juiste voorbereiding heb jij je camera altijd snel genoeg bij de hand. Verder is het heel belangrijk om veel te oefenen. In het begin zullen je foto’s best een beetje onscherp zijn. Je maakt de foto waarschijnlijk met één hand, dus een beetje onstabiliteit is echt niet gek. Na verloop van tijd zal dit steeds beter gaan en zullen je foto’s steeds scherper worden. Misschien denk je dat je een prachtige foto hebt gemaakt, maar bij thuiskomst blijkt dat hij mislukt is. Hij is net een beetje scheef gemaakt of het formaat is niet goed. Verwijder hem dan niet meteen! Met bepaalde apps kun je je foto’s gemakkelijk bewerken. Ook is het zonde als je foto’s verliest om je telefoon ermee stopt. Zet dus regelmatig je foto’s op je computer. Check verder even of je je foto’s op de hoogste beeldresolutie maakt. Zorg dat je altijd je oplader bij de hand hebt. Je batterij kan snel leeg gaan als je foto’s maakt en bewerkt in verschillende apps.

Belichting

De belichting is een van de belangrijkste onderdelen om rekening mee te houden. Als fotograaf houd je altijd rekening met het licht. Tegen het licht in fotograferen is dus geen goed idee. Er kan een donkere vlek ontstaan. Fotografeer dus altijd met het licht mee. Ook kun je spelen met de belichting van je iphone. Je kunt deze handmatig instellen waardoor je het beste resultaat kunt behalen. Ook een flitser kan een handig hulpmiddel zijn voor de belichting.

Apps

Er zijn talloze apps waarmee je foto’s kunt maken en bewerken. Zo zijn er bijvoorbeeld apps waarmee je de belichting en de focus apart van elkaar kunt regelen tijdens het fotograferen. Dit kan zorgen voor een beter resultaat. Ook fotobewerkingsapps kunnen het resultaat flink verbeteren. Pas de belichting en het contrast aan of pas een filtertje toe.

Of je een refurbished iphone of een nieuwe iphone hebt maakt niet uit. Met de juiste technieken en apps kun je leuke foto’s maken met je iphone. Ren dus nu naar de winkel en ga een iphone kopen!

smartphone-623722_640

Rate this post

Verstuur reactie