×

3 drankspelletjes voor dit weekend

3 drankspelletjes voor dit weekend

Foto van Tessa Farrel, drinking gamesHet weekend staat weer voor de deur en het is tijd om een flink feestje te gaan bouwen in de stad. Voor je de stad in gaat moeten er natuurlijk al wat drankjes worden genuttigd om op een goed leveltje in de stad te staan. Drankspelletjes kunnen hierbij nuttig zijn om de gezelligheid een boost te geven, en natuurlijk omdat je klaar wilt staan in de stad.

Follow the leader

E
r is een leider in het midden! Maar diegene weet niet dat hij/ zij de leider is. Je spreekt met een aantal vrienden van te voren een aantal drinkwoorden af, wanneer de leider het drinkwoord zegt moet de leider zijn glas leegdrinken. Om het extra leuk te maken, moet je de leider sturen om de drinkwoorden te zeggen. Het is daarbij wel belangrijk dat de leider niet weet dat dat diegene de leider is. Als de leider het doorheeft dat hij de leider is, dan is het spel afgelopen.

Iemand in je vriendengroep is de leider, alleen diegene weet het zelf niet. Met een aantal vrienden spreek je van te voren af om drinkwoorden te verzinnen. Bij het woord drinken of bij ‘uuh’ moet de leider zijn glas leeg drinken. Toevallig staat er bij je ouders nog een fles dropshot om het tempo wat op te voeren, want het drinktempo is nogal lafjes. Het is wel belangrijk dat de leider niet weet dat hij de leider is, als hij het door heeft dan is het spel afgelopen.

Mexxen

Voor als je meer tempo erop wilt gooien kun je na follow the leader gaan Mexxen. Een van de beroemdste spellen en vanwege zijn eenvoud. Wat heb je nodig? Twee of drie dobbelstenen, drank naar keuze. In dit geval kunnen shotjes zoals Dropshot je er sneller en makkelijker doorheen helpen.

Je kunt met veel mensen deelnemen aan dit spel. Iedereen mag elke ronde drie keer gooien met twee of drie dobbelstenen. De waardes kunnen verschillen, dat wordt hieronder uitgelegd. Wanneer twee dobbelstenen hetzelfde aantal ogen hebben, bijvoorbeeld twee keer vier ogen, dan heb je 400. Gooi je na drie rondes een 3 en een 2 dan heb je 23. Hierbij geldt hoe hoger het getal hoe veiliger je bent, het laagste getal moet drinken. Wanneer je een 1 en 2 gooit heb je een Mexx, oftewel je hebt direct verloren, tenzij iemand ook een Mexx gooit moeten jullie strijden met de dobbelstenen.

Kingsen

Kingsen is nog zo’n gezelschapsspel waarbij iedereen mee kan doen, omdat het simpel is en iedereen de lul kan zijn. Je hebt een stok kaarten nodig, de jokers haal je er tussenuit en je legt ze in het midden neer met de achterkant naar boven. Elke kaart heeft een regel of een functie, inmiddels zijn er zoveel varianten, maar ik gebruik deze.

2: Zelf drinken

3: Met je elleboog iemand aanwijzen die moet drinken

4: Categorie: kies een merk (auto’s, bier) of onderwerp waarbij mensen achter elkaar het merk moeten zeggen. Doe je er te lang over of je weet niks, dan moet je drinken.

5: Plaskaart, alleen deze mag je inzetten als je moet plassen, anders moet je een vol glas drank adten.

6: Opdracht uitdelen, dit kan van alles zijn.

7: Juffen, tel vanaf 1 door. Ieder cijfer waar een 7 in voorkomt of de tafel van 7 is een juf. Bijvoorbeeld: 4,5,6, Juf, 8, enzovoort. Bij een fout moet er uiteraard worden gedronken

8: Zelf een regel verzinnen, bijvoorbeeld niet met rechts drinken.

9: Snake eyes: Degene die de kaart bezit mag je niet aankijken, de kaart gaat over als er nog iemand de 9 pakt, diegene is dan de snake eyes.

10: Thumbmaster, degene met deze kaart kan op elk willekeurig moment zijn duim op tafel leggen, degene die het als laatste doorheeft moet drinken.

Boer: Wijzen, iedereen houdt 5 seconden zijn vinger in de lucht, daarna wijs je naar iemand in de groep, degene met de meeste wijzende vingers naar hem/ haar moet drinken.

Vrouw: Question master, deze persoon mag aan iedereen vragen stellen, degene die deze vragen beantwoord moet drinken.

Heer: Wanneer iemand de vierde koning heeft gepakt, moet diegene een glas met willekeurige dranken opdrinken.

Aas: Omdraaien.

Rate this post

Verstuur reactie