×

Geld besparen op de boodschappen

Geld besparen op de boodschappen

Boodschappen doen is een wekelijks of misschien wel dagelijks terugkerend ding. Het is letterlijk broodnodig om te kunnen eten, maar het is niet nodig om bij elke boodschap weer te schrikken bij de kassa. Je kunt ongemerkt een hoop geld besparen op je boodschappen. Hoe je dit doet? Dat wordt in dit artikel besproken.

 

Ga nooit boodschappen doen met honger

Niet veel mensen staan erbij stil wat de combinatie honger en boodschappen met je winkelmandje doet. Met een hongerig gevoel de supermarkt instappen is als een kind in een snoepwinkel. Je bent met een honger gevoel veel makkelijker te verleiden voor impulsieve aankopen. Zorg dus dat je iets eet voordat je de supermarkt in loopt.

 

Boodschappenlijstje

Zorg voor een boodschappenlijstje en wijk hier ook niet van af. Stel het lijstje zorgvuldig op en zorg dat je weet wat je allemaal wil eten. Dit voorkomt dat je loopt de dwalen door de winkel. Hoe doelbewuster je bent, hoe minder je kijkt naar andere producten.

 

Wekelijks

Kies ervoor om wekelijk je boodschappen te doen. Wanneer je dagelijks of om de dag naar de supermarkt gaat koop je veel meer dingen dan wanneer je alles in één keer probeert mee te nemen. Hoe minder vaak je in de supermarkt komt, hoe beter dit is.

Je kunt veel dingen invriezen. Koop bijvoorbeeld een heerlijk vloerbrood en vries dit in zodat je elke dag een aantal boterhammen eruit kan halen. Ook groenten kun je invriezen en fruit kun je in de koelkast bewaren. Zo kun je minder vaak boodschappen doen en toch vers eten.

 

Folders en acties

Houd de acties en folders in de gaten. Wil je bijvoorbeeld graag een aantal kratten bier kopen? Kijk dan waar dit bier in de aanbieding is. Op deze manier kun je vaak een hoop geld besparen en toch de producten kopen die je wil hebben. Soms betekent dit dat je even naar een andere supermarkt moet gaan dan je vertrouwde winkel, maar dat loont zich dan wel meteen. Ook voor wasmiddel en andere grote uitgaven zijn er vaak scherpe acties.

Huismerk

Koop je altijd graag bepaalde merken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die de supermarkt van het eigen huismerk verkoopt. Van een heleboel producten maakt het echt niets uit of je dit van het huismerk of een ander merk koopt. Let goed op de prijzen in de winkel en kijk eens verder dat je vertrouwde merk.

Rate this post

Verstuur reactie