×

Italiaanse rode wijn

Italiaanse rode wijn

Italiaanse rode wijn is ontzettend populair en veel mensen kopen dan ook Italiaanse rode wijn als zij ’s avonds een diner hebben of gewoon voor bij de borrel. De keuze in rode wijn uit Italië is overweldigend. Van het koele noorden tot het warme zuiden wordt er wijn gemaakt door bevlogen wijnmakers. Dit zijn vaak familiebedrijven die van generatie op generatie het land bewerken, de druiven koesteren en die keer op keer de mooiste wijn willen maken.

Ambachtelijke Italiaanse rode

Tegelijkertijd is het zo dat deze ambachtelijke Italiaanse rode wijn niet in het schap van de supermarkt te vinden is. Deze zijn namelijk gevuld met wijn van producenten waar het allemaal draait om volume. Zoveel mogelijk verkopen dus. Het gevolg is dat deze wijnen op zich niet verkeerd zijn, maar ze zijn ook niet erg onderscheidend. Wijnliefhebbers die eens een keer iets anders willen proberen, kopen daarom liever bij der speciaalzaak of bij gespecialiseerde webwinkels.

Bekende wijnregio’s

Hier vind je een ruime keuze in Italiaanse rode en witte wijn uit alle streken en gemaakt van alle druivenrassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pinot noir uit Piemonte of een negroamaro uit Puglia, de ‘hak van de laars’. Andere bekende wijnregio’s zijn natuurlijk Toscane, Lombardije, Umbrië, Campania en Sicilië. Hier groeien niet alleen bekende druiven als Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot en Cabernet Sauvignon maar ook exoten als Inzolia, Falanghina en Friulano.

Kies voor een webshop

De smaak varieert van fris en zurig tot vol, houtig en fruitig afhankelijk van de druif, de streek, het klimaat en de werkwijze van de wijnmaker. Dit heeft allemaal invloed op de wijn en hoe deze uiteindelijk smaakt. Kortom, er valt ontzettend veel te ontdekken als het gaat om Italiaanse rode wijn. Zeker online is het aanbod nog groter dan in de winkel. Kies in dat geval voor een webshop met een goede selectie rode (en witte!) wijn uit Italië. Een selectie die beperkt is maar wel typisch Italiaans.

Rate this post

Verstuur reactie