×

Beperkt en volledig casco autoverzekering

Beperkt en volledig casco autoverzekering

Een betere verzekering dan alleen de wettelijke aansprakelijkheid is een optie als je meer dekking wilt. Een betere dekking wordt bewerkstelligt met de beperkt casco of volledig casco autoverzekering. Deze hebben een betere dekking dan enkel de WA. De kosten van diefstal, brand en ruitbreuk worden door een beperkt casco autoverzekering tevens gedekt. Door de volledig casco autoverzekering wordt vrijwel elke schade gedekt. De volledig cascoverzekering wordt in de meeste gevallen alleen genomen bij een auto tot 6 jaar oud of auto’s met veel waarde.

Is een autoverzekering verplicht of niet?

Het is in Nederland een verplichting voor iedereen met een auto om een autoverzekering te hebben met een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid. Doorgaans wordt deze verzekering afgekort tot een WA autoverzekering. Een WA autoverzekering dekt de autoschade die met een auto wordt aangericht aan anderen.

Hoe wordt de prijs van een casco autoverzekering bepaald?

De prijs van de casco autoverzekering is afhankelijk van verscheidene factoren. Ieder jaar wordt de verzekeringspremie lager wanneer er geen schade veroorzaakt wordt. Een korting op de verzekeringspremie is alleen wanneer er geen schade veroorzaakt wordt. De korting neemt toe wanneer er zonder schade geen schade veroorzaakt wordt. Voor de prijs zijn de volgende factoren bepalend:

  • aantal jaren zonder schade
  • type auto
  • aantal kilometers per jaar
  • leeftijd van de verzekerde
  • woonplaats
  • eigen risico
Rate this post

Verstuur reactie