×

Goedkoopste autoverzekering de beste?

Goedkoopste autoverzekering de beste?

autoverzekeringIn dit artikel bespreken we hoe het mogelijk is om in België de beste verzekering voor de wagen af te sluiten. We vallen meteen met de deur in huis en stellen dat de goedkoopste verzekering niet meteen de beste is. In België moet iedere wagen die zich begeeft op de openbare weg op zijn minst uitgerust zijn met een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Deze verzekering zal bij een ongeval in fout enkel en alleen de schade aan derden dekken. Eigen schade is dan voor eigen rekening. Op deze manier moeten normaal gezien alle slachtoffers van ongevallen worden vergoed. Uiteraard kan men ook opteren voor een omnium en daar zal eigen schade ook worden gedekt. Het basisprincipe is steeds: des te meer er wordt gedekt, des te duurder de verzekering.

bmw-logoEen BMW met een waarde van 50.000 euro zal men bijvoorbeeld zelden uitrusten met de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Zeker het eerste jaar opteert men voor een omnium. 2 maanden na aankoop maakt u bijvoorbeeld een stuurfout en we spreken over een totaalverlies. Het zou dan een financieel drama zijn om de schade zelf te vergoeden. Een omnium dekt ook eigen schade en naargelang de soort omniumverzekering zal de verzekeringsmaatschappij (een deel van) de schade dekken. Uiteraard moeten de polisvoorwaarden worden nageleefd. Alcoholgebruik achter het stuur is bijvoorbeeld in het verleden al meermaals een reden tot uitsluiting geweest en dan zal de schade alsnog zelf moeten worden vergoed.

In eerste instantie dien je dus te weten welke soort verzekering er moet genomen worden. Eenmaal dit geweten is, is het tijd om de tarieven van verschillende aanbieders te vergelijken. Een autoverzekering simulatie doorvoeren is de eerste stap richting de zoektocht naar de beste aanbieder. In verband met tarieven, verzekeringsmaatschappijen en het berekenen van autoverzekeringen kunt u meer informatie vinden op volgende site: http://verzekeringautoberekenen.be/ – neem even een kijkje en voor je het weet is uw voertuig uitgerust met een passende verzekering.

Rate this post

Verstuur reactie