×

Het belang van een goede beleggingscursus

Het belang van een goede beleggingscursus

BeleggingscursusOverweeg je om te starten met beleggen in aandelen? Dan is het hartstikke belangrijk dat je jezelf afvraagt of je een goede beleggingscursus moet volgen voordat je begint met het daadwerkelijke beleggen op de beurs. Natuurlijk zijn er voorbeelden van mensen die zonder of met weinig beleggingskennis de beurs zijn opgestapt en grote successen hebben geboekt. Maar in de meeste gevallen geldt dat je echt moet weten waarmee je bezig bent voordat je een deel of zelfs een groot deel van je vermogen investeert op de beurs. Maar waarom is een beleggingscursus zo belangrijk en wat leer je zoal in een dergelijke cursus? In dit artikel lees je hier meer informatie over.

Het kunnen opstellen van een beleggingsstrategie

Een van de onderdelen die je in de meeste beleggingscursussen leert, is het opstellen van een sterke beleggingsstrategie. Maar wat moet je je eigenlijk voorstellen bij een strategie voor het beleggen? Praktisch gezegd komt het erop neer dat je bepaald welke aandelen je graag in je beleggingsportefeuille wilt opnemen en tegen welke prijs je dat zou willen doen. Bovendien stel je ook diverse criteria voor momenten op waarop je aandelen per direct dient te verkopen. Hierdoor voorkom je dat je aandelen die de verwachtingen die je had niet waarmaken onnodig lang je vermogensgroei belemmeren.

Het kunnen omgaan met hebzucht en angst

Een ander belangrijk voordeel van het opstellen van een beleggingsstrategie, is dat je menselijke emoties zoals angst en hebzucht buitenspel zet. Natuurlijk zul je nog altijd geconfronteerd worden met deze emoties wanneer situaties anders verlopen dan dat je van tevoren had verwacht. Echter, wanneer je gedisciplineerd bent en je je daadwerkelijk houdt aan je eerder opgestelde strategie, dan betekent dat in principe menselijke emoties buitenspel staan en je daardoor gerichter en waarschijnlijk ook betere resultaten op de beurs kunt boeken.

Het voorkomen van veelgemaakte beleggingsfouten

Tot slot leer je in een beleggingscursus vaak ook voor welke valkuilen je als belegger zijnde dient te waken. Kortom, wanneer je een cursus hebt gevolgd waarin je leert om te beleggen en deze cursus alle belangrijke aspecten van het vak heeft behandeld, dan kun je een hoop onnodige narigheid voorkomen en daarmee een hoop financiële schade voorkomen.

Beleggingscursussen en beleggingsclubs

Lidmaatschap-beleggingsclubNadat je een cursus over beleggen hebt afgerond, kan het zo zijn dat je niet gelijk het volledige risico wilt lopen bij de aankoop van je eerste aandelen. Een van de manieren waarop je het risico kunt spreiden, is door lid te worden van een beleggingsclub. In een beleggingsclub kun je in sommige gevallen samen met andere leden op de beurs investeren.

Het grote voordeel hiervan is niet alleen dat je het risico van de investering hierdoor over meerdere beleggers verspreid, maar ook dat de beleggers elkaar kunnen versterken door kennis te delen en daardoor in staat kunnen zijn om een betere beleggingsstrategie op te stellen dan in het geval je het alleen zou moeten doen. Omdat dit artikel over de toegevoegde waarde van een beleggingscursus gaat, zullen we niet verder ingaan op het hoe en wat rondom het lidmaatschap van beleggingsclubs. Wil je hier toch meer over weten? Lees dan meer over een beleggingsclub.

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, is de toegevoegde waarde van het volgen van een cursus over beleggen aardig groot en voor veel beleggers daarom zeer waardevol. Denk daarom goed na of het volgen van een dergelijke cursus voor jou ook voordelen kan bieden. Het zou namelijk zonde zijn wanneer je achteraf spijt krijgt dat je bent gestart met beleggen in aandelen, een groot verlies hebt gedraaid, en tot de conclusie komt dat het verstandiger was geweest om een beleggingscursus te volgen.

Tot zover dit artikel, ben je geïnteresseerd in nog een interessant artikel over beleggen? Klik dan hier.

5/5 - (1 stemmen)

1 reactie

comments user
Rik

Over gemaakte fouten op de beurs gesproken. Op cursus-beleggen.net heb ik gratis een handig ebook gedownload met de meest gemaakte fouten. Zijn er in ieder geval een paar die ik niet maak!

Verstuur reactie