×

Huurtoeslag

Huurtoeslag

Ook in 2016 hebben veel huurders weer recht op huurtoeslag. Doordat de huren de afgelopen jaren steeds verder stijgen heft de regering bepaald dat er op de huurtoeslag 2016 niet wordt bezuinigd. Dit kan huurders tot ruim 4.000 euro per jaar aan huurtoeslag opleveren!

Voorwaarden huurtoeslag

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Allereerst mag uw inkomen niet te hoog zijn. Woont u alleen, dan heeft u tot een inkomen van € 21.950 per jaar recht op huurtoeslag. Wanneer u mede-bewoners heeft, telt ook het inkomen daarvan mee voor uw toeslag! U kunt dan tot een gezamenlijk inkomen van € 29.800 per jaar huurtoeslag aanvragen.

Ook is het belangrijk dat uw woning daadwerkelijk zelfstandig is. U dient minimaal 1 eigen kamer te hebben, welke door u is af te sluiten. Ook moet uw woning een eigen keuken (met aanrecht, wateraansluiting en aansluiting voor een kookstel) en een eigen toilet met stromend water hebben. Tenslotte komt u ook niet in aanmerking voor huurtoeslag als u in een dure huurwoning woont. Boven een rekenhuur van 710 euro komt u niet meer in aanmerking voor huursubsidie. Woont u nu in een huurwoning, en ontvangt u nu al huurtoeslag, dan blijft u bij een eventuele huurverhoging recht houden op deze toeslag.

Rate this post

Verstuur reactie