×

Kinderbijslag

Kinderbijslag

Het groot brengen van een kind brengt veel kosten met zich mee. In de eerste 12 jaar kunnen deze kosten oplopen tot maar liefst 51.000 euro! Als bijdrage in deze kosten kunt u van de Belastingdienst kinderbijslag krijgen. Hoeveel kinderbijslag u kunt krijgen hangt af van de leeftijd van uw kind. Hoe ouder uw kind, hoe hoger de kosten over het algemeen zijn. Daardoor krijgt u voor oudere kinderen ook meer kinderbijslag. Voor kinderen tot en met 5 jaar kunt u in 2016 €191,65 per kwartaal krijgen. Naarmate uw kinderen ouder worden loopt dit bedrag op tot € 273,78 per kwartaal.

Kinderbijslag 2016 – Voorwaaden

De meeste Nederlanders komen automatisch in aanmerking voor kinderbijslag. Via uw werkgever bent u automatisch verzekerd voor de kinderbijslag. Wanneer u werkt voor een buitenlandse werkgever bent u dit vaak niet, en ontvangt u deze bijdrage dus niet. Nederlanders die voor een Nederlandse werkgever werken in het buitenland hebben hier vaak wel weer recht op.

De betaling van de kinderbijslag 2016 gaat via de SVB. Na de aangifte van uw eerste kind, krijgt de Sociale Verzekeringsbank hier automatisch bericht van. Zij nemen dan contact met u op, en als u recht heeft op kinderbijslag kunt u deze vanaf dat moment aanvragen met uw DigID. Krijgt u een tweede kind, dan wordt de hoogte van uw betaling automatisch aangepast. Hier hoeft u zelf niks voor te doen.

Rate this post

Verstuur reactie