×

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag

De kosten voor de opvang van uw kind worden steeds hoger. Ook zult u merken dat u steeds meer uren moet werken. Via de Belastingdienst kunt ook u Kinderopvangtoeslag krijgen! Zo kunt u een groot deel van de kosten die u maakt voor de opvang van uw kind terug krijgen.

Kinderopvangtoeslag – Hoe werkt het?

Hoeveel Kinderopvangtoeslag u kunt krijgen hangt af van hoeveel uur u en uw partner werken. U kunt niet meer uren vergoed krijgen dan het aantal uren dat de minst werkende partner werkt. Ook krijgt u niet alle kosten vergoed. De Belastingdienst hanteert maximum uurtarieven, afhankelijk van het soort opvang waar uw kind heen gaat. Van deze tarieven krijgt u een bepaald percentage terugbetaald.

Hoe hoog dit percentage is hangt af van het inkomen van u en uw partner. Hoe hoger uw inkomen, hoe lager het deel is dat u maandelijks betaald krijgt. Omdat het met twee of meer kinderen lastiger is om opvang te regelen, krijgt u voor het 2e en alle opvolgend kinderen een hoger percentage van de kosten vergoed. De plannen van het kabinet zijn gunstig voor ouders met meerdere kinderen. De betaling van de Kinderopvangtoeslag 2016 gaat omhoog voor ouders met 2 of meer kinderen. Dit kan u elke maand enkele tientallen euro’s extra opleveren.

5/5 - (1 stemmen)

Verstuur reactie